Η Ουκρανία πιθανότατα διόγκωσε τις δικές της πολεμικές επιτυχίες - Forbes

Sputnik / Russian Defense Ministry
Freepen.gr - Η Ουκρανία έχει πιθανότατα υπερβάλει στον αριθμό των αναφερόμενων καταρρίψεων ρωσικών αεροσκαφών, έγραψε τη Δευτέρα το Forbes. Το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό ανέλυσε τις δηλώσεις του Ουκρανού ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του υπουργείου Άμυνας της χώρας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να επαληθευτούν όλες ανεξάρτητα.

Το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι η 110η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του κατέρριψε επτά ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη Su-25 μεταξύ 4 και 25 Μαΐου. Και όμως, μόνο δύο υποτιθέμενες καταρρίψεις υποστηρίζονταν από κάποιου είδους οπτικές αποδείξεις, σημειώνει το Forbes, αναφερόμενο σε «μια κοκκώδη φωτογραφία με κάτι που καίγεται στο έδαφος» και ένα βίντεο που «μπορεί να απεικονίζει έναν πύραυλο να χτυπά ένα χαμηλά ιπτάμενο αεροσκάφος», αντίστοιχα.

«Η μόνη άλλη οπτική “απόδειξη” που έχει προσφέρει η 110η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία προέρχεται στην πραγματικότητα από ένα βιντεοπαιχνίδι», ανέφερε το περιοδικό. Υποστήριξε ότι «το πιο πιθανό είναι πως η 110η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία έχει καταρρίψει το πολύ δύο ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη σε λιγότερο από ένα μήνα».

Το Forbes επικαλέστηκε στοιχεία από τον ιστότοπο παρακολούθησης Oryx, σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία έχει χάσει τουλάχιστον 29 Su-25 από τότε που ξεκίνησε την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο σπάνια αποκαλύπτουν τις δικές τους απώλειες και απώλειες εξοπλισμού. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail