Οι BRICS δέχονται νέα αίτηση προσχώρησης

pixabay / dariasophia
Freepen.gr - Η Ταϊλάνδη θα υποβάλει αίτηση για να γίνει μέλος του οικονομικού μπλοκ BRICS, ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το υπουργικό συμβούλιο στην Μπανγκόκ ενέκρινε το κείμενο της επίσημης επιστολής που εκφράζει την πρόθεση της Ταϊλάνδης να ενταχθεί στην ομάδα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τσάι Γουατσαρόνκε σε δήλωσή του, την οποία επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Τσάι, η επιστολή δηλώνει ότι η Ταϊλάνδη κατανοεί τη σημασία της πολυπολικότητας και του αυξανόμενου ρόλου των αναπτυσσόμενων χωρών στις διεθνείς υποθέσεις.

Το όραμα της Ταϊλάνδης για το μέλλον είναι σύμφωνο με τις αρχές των BRICS και η συμμετοχή της θα ωφελήσει τη χώρα με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ρόλου της στη διεθνή σκηνή και της παροχής ευκαιριών για συμμετοχή στη διαμόρφωση μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή.

Οι BRICS έχουν καλέσει τις χώρες που δεν είναι μέλη της ομάδας και επιθυμούν να ενταχθούν, να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της ομάδας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου στο Καζάν της Ρωσίας. Η συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής θα ήταν μια ευκαιρία για την Ταϊλάνδη να επιταχύνει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, δήλωσε ο Τσάι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail