Αξιωματικός πληροφοριών μίλησε για ένα απροσδόκητο «δώρο» στη Ρωσία από τις ΗΠΑ στο Νίγηρα

Φωτογραφία του Στρατού των ΗΠΑ από τον Sgt. Heather Doppke/79th Theatre Sustainment Command
Freepen.gr - Η εκκένωση του αμερικανικού στρατού από το Νίγηρα θα οδηγήσει στο γεγονός ότι ο αμερικανικός εξοπλισμός να καταλήξει στα χέρια του ρωσικού στρατού, προειδοποίησε η πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της CIA και του Πενταγώνου Rebecca Koffler σε συνέντευξή της στο Fox News.

«Οποιοσδήποτε στρατιωτικός εξοπλισμός μείνει πίσω θα γίνει τρόπαιο για τη Ρωσία <...> Αυτά τα συστήματα θα συλληφθούν, θα μελετηθούν και <...> θα καταστήσουν δυνατό τον εξοπλισμό των Ρώσων με όπλα που μειώνουν την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών όπλων, φοβάται.

Σύμφωνα με την αναλύτρια, η πιθανή εκκένωση των αμερικανικών δυνάμεων από τον Νίγηρα και το Τσαντ θα ήταν μια νίκη για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Gustavo de Carvalho, ανώτερος ερευνητής στο Νοτιοαφρικανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, τόνισε με τη σειρά του ότι η Ρωσία μόνο βοηθά τις αφρικανικές χώρες να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους ενόψει της αποτυχίας των δυτικών πολιτικών στην ήπειρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail