Ρωσικά στρατεύματα θα καταλάβουν το υπερ-προπύργιο της Ουκρανίας

Photo: flickr.com by Ministry of Defense of Ukraine is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.
Τα ουκρανικά στρατεύματα πρόκειται να χάσουν το υπερ-προπύργιό τους από τη Ρωσία

Freepen.gr - Τα ρωσικά στρατεύματα δήλωσαν την επιχείρηση για να καταστρέψουν το «υπερ-προπύργιο» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU). Η τοποθεσία βρίσκεται δυτικά του καναλιού Seversky Donets κοντά στην πόλη Chasiv Yar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ( DPR).

Εκτός από το προπύργιο που γειτνιάζει στενά με μια τοπική μικροπεριφέρεια, τα ουκρανικά στρατεύματα διαθέτουν ένα εκτεταμένο δίκτυο διόδων στην περιοχή αυτή για τη μετακίνηση στρατιωτικού προσωπικού μεταξύ του νότιου τμήματος της πόλης, του παιδικού καταυλισμού Mir και της θέσης Bunker των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, από όπου είναι εύκολο να διατηρηθεί υπό έλεγχο η εθνική οδός T-0504.

Τα χαρακώματα και τα ορύγματα σε αυτό το τμήμα του οχυρού είχαν προετοιμαστεί διεξοδικά, γι' αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο τα MLRS Grad, αλλά και τα βαριά πυροβόλα 2S7 Pion για την καταστροφή τους.

Το νότιο τμήμα της αμυντικής γραμμής στο Chasiv Yar είναι ιδιαίτερης σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, διότι μια διάσπαση της άμυνας σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να κόψει την ουκρανική ομάδα σε δύο μέρη, όπως συνέβη ήδη στην Avdiivka.

Σε περίπτωση προώθησης, ο ρωσικός στρατός θα είναι σε θέση να εισέλθει στην κατοικημένη περιοχή του Chasiv Yar, κοντά στη βιομηχανική ζώνη και τον κεντρικό αμυντικό κόμβο. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι ουκρανικές μονάδες που παραμένουν στο εσωτερικό μπορεί να βρεθούν περικυκλωμένες.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας Vadim Skibitsky πιστεύει ότι η κατάληψη του Chasiv Yar είναι μόνο θέμα χρόνου.

* πληροφορίες https://english.pravda.ru/news/hotspots/159523-russia-ukraine-stronghold/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail