«Η Δύση δε θα παρέμβει σε περίπτωση στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία»

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Δύση δε θα παρέμβει εάν υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, υποστήριξε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Danny Haiphong.

«Αν δούμε την κατάρρευση της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα συνέβη στη Σαϊγκόν, η οποία μάλιστα άρχισε να συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες του πολέμου, τότε νομίζω πως η Δύση και ο κόσμος θα συνειδητοποιήσουν πως η Ουκρανία καταρρέει. Και τότε θα ληφθεί η εξής απόφαση: μένουμε μακριά, δε θέλουμε να μας παρασύρουν σε αυτό για να βουλιάξουμε μαζί με την Ουκρανία", είπε.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, μια τέτοια κατάρρευση είναι αρκετά πιθανή. Παραδέχτηκε ότι μπορεί να ξεκινήσουν διαδηλώσεις στην Ουκρανία και να ξεσηκωθούν στρατιωτικές μονάδες.

«Σε ορισμένες μονάδες αισθάνθηκαν σοβαρή δυσαρέσκεια με το νέο αρχιστράτηγο - στρατηγό Σύρσκι, οπότε είναι αντιδημοφιλής. Δεν αποκλείεται να επέλθει κατάρρευση", συνόψισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail