Το Στέλεχος της Γρίπης των Πτηνών που σκοτώνει γάτες στο Τέξας προκαλεί "αιμορραγία στον εγκέφαλο" και "τύφλωση"

Οι πληροφορίες που πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας είναι πολύ ανησυχητικές. Σύμφωνα με το Κολλέγιο Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Cornell, παρόλο που υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές, «οι πνεύμονες της γάτας είναι δομημένοι ακριβώς όπως οι ανθρώπινοι πνεύμονες, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό». 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έτσι, το γεγονός ότι ο H5N1 μπόρεσε να εξαπλωθεί στους «πνεύμονες, τους εγκεφάλους, τις καρδιές και τα μάτια» περισσότερων από 20 γατών στο Τέξας δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Σύμφωνα με το CDC, μερικές από τις γάτες που έπιασαν τον H5N1 σε ένα αγρόκτημα στο Τέξας κατέληξαν τυφλές:

Περίπου δύο δωδεκάδες γάτες φάρμας προσβλήθηκαν από τη γρίπη των πτηνών H5N1 αφού ήπιαν γάλα από μολυσμένες αγελάδες, αφήνοντας μερικές τυφλές και σκοτώνοντας περισσότερες από τις μισές.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας πως τουλάχιστον 24 γάτες σε φάρμα του Τέξας είχαν καταθλιπτικές ψυχικές καταστάσεις, δυσκαμψία σώματος, απώλεια συντονισμού, τύφλωση, κυκλικό κύκλο και υπερβολική βλέννα από τα μάτια και τη μύτη τους.

Μια νεκροψία των νεκρών ζώων, μερικά που πέθαναν σε μόλις δύο ημέρες αφότου αρρώστησαν, αποκάλυψε ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί στους πνεύμονες, τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα μάτια τους.
Δεν ήξερα ότι ο H5N1 μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.

Εσείς;

Το CDC μας λέει επίσης ότι η γρίπη των πτηνών προκάλεσε «αιμορραγία εγκεφάλου» σε μερικές από τις γάτες:
Στις γάτες, οι επιστήμονες βρήκαν κάποια αιμορραγία στο πίσω μέρος του κρανίου τους, καθώς και αιμορραγία στον εγκέφαλο. Κατά τα άλλα, όμως, τα ζώα έμοιαζαν φυσιολογικά.

Η εξέταση αποκάλυψε πως οι γάτες είχαν μικροσκοπικές βλάβες στον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και την καρδιά τους.
Εάν ο H5N1 μπορεί να το κάνει αυτό στις γάτες, μπορεί να το κάνει και στους ανθρώπους;

Σε ένα άρθρο που δημοσίευσα πριν από μερικές ημέρες, σημείωσα ότι περισσότερα από τα μισά κρούσματα H5N1 σε ανθρώπους από το 2003 έχουν οδηγήσει σε θάνατο.

Δυστυχώς, περισσότερες από τις μισές γάτες που μολύνθηκαν σε ένα γαλακτοκομείο στο Τέξας κατέληξαν επίσης νεκρές:
Περισσότερες από τις μισές γάτες γύρω από το πρώτο γαλακτοκομείο του Τέξας που βρέθηκαν θετικές στη γρίπη των πτηνών αυτή την άνοιξη πέθαναν αφού ήπιαν νωπό γάλα από μολυσμένες αγελάδες, ανέφεραν οι επιστήμονες αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας ένα παράθυρο για τα διόδια που σημείωσε ο ιός κατά την άνευ προηγουμένου εξάπλωσή του. κτηνοτροφική βιομηχανία.
Αυτή είναι μια εξαιρετικά θανατηφόρα ασθένεια.

Αυτές οι γάτες προφανώς κόλλησαν τον H5N1 πίνοντας νωπό γάλα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τις αγελάδες που παρήγαγαν αυτό το νωπό γάλα και διαπίστωσαν ότι μερικές από αυτές τις αγελάδες «είχαν μικροσκοπικές βλάβες στους μαστικούς αδένες τους»:
Μετά το θάνατο των αιλουροειδών, το CDC εξέτασε επίσης τις αγελάδες, βρίσκοντας επίσης περίεργα συμπτώματα.

Μερικές από αυτές που πέθαναν παρήγαγαν κανονικό γάλα πριν υποκύψουν στην ασθένεια και μερικές από τις αγελάδες είχαν μικροσκοπικές βλάβες στους μαστικούς αδένες τους - ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα.
Αυτό είναι σίγουρα πολύ ανησυχητικό.

Και οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι η ποσότητα του H5N1 «στους μαστούς των μολυσμένων αγελάδων είναι υψηλή»:
Ενώ η συμβολή της αναπνευστικής μετάδοσης εξακολουθεί να αμφισβητείται, φαίνεται να υπάρχει μικρή αμφιβολία ότι συμβαίνει μεγάλη εξάπλωση στα αρμεκτήρια, όπου οι αγελάδες είναι δεμένες στις μηχανές αρμέγματος και πως στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ο H5N1 φαίνεται να μολύνει πρωτίστως τους θηλαστικούς αδένες. Η ποσότητα του ιού στους μαστούς των μολυσμένων αγελάδων είναι υψηλή, γεγονός που καθιστά εύκολο να δούμε πώς η μόλυνση μιας αγελάδας γίνεται σύντομα πρόβλημα της αγέλης.

«Μπορείτε να φανταστείτε ότι αν μια τέτοια αγελάδα αρμέγεται σε στάβλο αρμέγματος, ακόμη και μερικές σταγόνες γάλακτος που έχουν απομείνει στη θηλή που χρησιμοποιείται στο γάλα θα μολύνουν στη συνέχεια τη θηλή της επόμενης αγελάδας», είπε ο Thijs Kuiken, παθολόγος στο τμήμα ιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. «Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πολύ εύκολα πώς, μέσα σε λίγες μέρες, ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα μεταξύ των αγελάδων που αρμέγονταν σε αυτό το αγρόκτημα».
Αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε ξανά αυτές τις δύο παραγράφους.

Από εδώ προέρχεται το γάλα που αγοράζετε από το μπακάλικο.

Περίπου ένα στα πέντε δείγματα γάλακτος παντοπωλείου που εξέτασε πρόσφατα ο FDA ήταν θετικό, αλλά ο FDA ισχυρίζεται ότι εξακολουθεί να είναι ασφαλές για κατανάλωση:
Περίπου 1 στα 5 δείγματα γάλακτος που έλεγξε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων από λιανοπωλητές των ΗΠΑ βρέθηκαν θετικά για H5N1, αν και ο οργανισμός δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι μέχρι τώρα μελέτες δείχνουν ότι η παστερίωση λειτουργεί για να εξοντώσει τον ιό στο γάλα έμειναν μόνο ακίνδυνα θραύσματα. Οι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προτρέψει τους Αμερικανούς να μην πίνουν νωπό γάλα.
Τα καλά νέα είναι ότι η διαδικασία παστερίωσης φαίνεται να σκοτώνει τον H5N1 στο γάλα μας.

Αλλά τώρα που οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής μολύνονται σε όλη τη χώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν πως θα μπορούσε να εμφανιστεί ένα στέλεχος που θα ήταν πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωπο:
Είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Αν και όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται συστηματικά, οι ιοί της γρίπης είναι ιδιαίτερα καλοί στη μετατόπιση σχήματος και μπορούν ακόμη και να ανταλλάξουν ολόκληρα κομμάτια γενετικού υλικού με άλλους ιούς γρίπης εάν ένα ζώο μολυνθεί ταυτόχρονα με περισσότερους από έναν από αυτούς. Αυτές οι μεταλλάξεις συμβαίνουν τυχαία και οι περισσότερες δεν καθιστούν τους ιούς πιο επικίνδυνους για τους ανθρώπους — αλλά είναι απολύτως ρεαλιστικό να φανταστούμε ότι κάποιοι το κάνουν περιστασιακά. Εάν αυτή η περιστασιακά απειλητική για τον άνθρωπο μετάλλαξη συμβεί σε έναν ιό της γρίπης που έχει μολύνει, για παράδειγμα, μια άγρια ​​αλεπού, δεν ενέχει ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο πρόκλησης πανδημίας στους ανθρώπους. Εξάλλου, λίγες άγριες αλεπούδες έχουν επαφή με τον άνθρωπο. Εάν συμβεί σε μια αγελάδα, ωστόσο, υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για τον ιό να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τα νέα του χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε φάρμες γαλακτοπαραγωγής αλληλεπιδρούν συνεχώς με τις αγελάδες και το γάλα τους — ελέγχουν τους μαστούς, αγκιστρώνουν και απαγκιστρώνουν μηχανές αρμέγματος και εκτελούν άλλες εργασίες για τη φροντίδα των ζώων. Αυτό τους φέρνει σε μεγάλη επαφή με οποιονδήποτε ιό που μολύνει τις αγελάδες. Αν ο ιός ήταν ένας ιός που δεν μολύνει και δεν σκοτώνει ανθρώπους ή που δεν μεταλλάσσεται και δεν προσαρμόζεται τόσο εύκολα όσο η γρίπη, ίσως να μην ήταν τόσο ανησυχητικός - αλλά ο Η5Ν1 μολύνει ανθρώπους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από ζώα, και τουλάχιστον οι μισοί από τους περισσότερους από 900 ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό από τότε που εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 1996 έχουν πεθάνει..
Ας ελπίσουμε ότι ο H5N1 δεν θα μεταλλαχθεί σε μια μορφή που μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα μεταξύ των ανθρώπων σύντομα.

Γιατί αν συμβεί αυτό, θα δούμε πανικό που θα ξεπεράσει κατά πολύ οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν.

Τώρα που δοκίμασαν το γάλα μας, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρχίζουν επίσης να δοκιμάζουν το βοδινό κρέας στο παντοπωλείο:
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει δείγματα κιμά βοείου κρέατος σε καταστήματα σε πολιτείες με κρούσματα γρίπης των πτηνών σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι προσπαθούν να επαληθεύσουν την ασφάλεια του βοείου κρέατος και του γάλακτος αφού 34 κοπάδια βοοειδών γαλακτοπαραγωγής σε εννέα πολιτείες και ένα άτομο στο Τέξας βρέθηκαν θετικά στον ιό H5N1 από τα τέλη Μαρτίου.
Ας ελπίσουμε ότι μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι δοκιμές θα λάβουμε καλά νέα για την προσφορά βοείου κρέατος.

Προς το παρόν, το USDA μας διαβεβαιώνει πως υπάρχουν «πολλαπλές διασφαλίσεις για την προστασία των καταναλωτών»:
Το USDA δήλωσε ότι έχει «μια αυστηρή διαδικασία επιθεώρησης του κρέατος» και «πολλαπλές διασφαλίσεις για την προστασία των καταναλωτών» σε δήλωση τη Δευτέρα.

«Συνιστούμε στους καταναλωτές να χειρίζονται σωστά τα ωμά κρέατα και να μαγειρεύουν σε ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία», πρόσθεσε η υπηρεσία.
Φυσικά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάς είπαν επίσης ότι η γρίπη των πτηνών κρατούνταν έξω από το γάλα μας και τώρα μάθαμε πως περίπου το 20 τοις εκατό του γάλακτος των παντοπωλείων περιέχει θραύσματα H5N1.

Για πολύ καιρό, οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι ο H5N1 έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια παγκόσμια κρίση.

Θα φτάσουμε σύντομα σε αυτό το σημείο;

Τα καλά νέα είναι ότι έχει ήδη διεξαχθεί τεράστιος όγκος έρευνας για τον H5N1. Για παράδειγμα, οι ερευνητές μας λένε πως το Sambucol είναι πολλά υποσχόμενο:
Η Δρ Madeleine Mumcuoglu εργάζεται και διεξάγει έρευνα στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο Hadassah Medical Center στην Ιερουσαλήμ.

Το Retroscreen Virology, ένα κορυφαίο βρετανικό ινστιτούτο ιατρικής έρευνας που σχετίζεται με το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι το Sambucol ήταν τουλάχιστον 99% αποτελεσματικό κατά του ιού της γρίπης των πτηνών, H5N1, και σε κυτταροκαλλιέργειες εξουδετέρωσε σημαντικά τη μολυσματικότητα του ιού.

«Νομίζω πως το Sambucol έχει μεγάλο ρόλο να παίξει – μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές», είπε ο Mumcuoglu στο ISRAEL21c.
Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε αυτό το άρθρο για να το θυμάστε αργότερα.

Έχω προειδοποιήσει τους αναγνώστες μου ξανά και ξανά ότι βαδίζουμε σε μια εποχή που οι μεγάλες επιδημίες θα είναι πολύ συνηθισμένες.

Θα είναι ο H5N1 ένας από αυτούς τους μεγάλους λοιμούς;

Δεν γνωρίζω.

Πιστεύω όμως πως πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τον H5N1, γιατί αν αρχίσει να εξαπλώνεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι καταστροφικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail