Η Ρωσία "τελείωσε" με τη Δυτική Ευρώπη "για τουλάχιστον μια γενιά" - Λαβρόφ

Sputnik/Alexey Filippov
Freepen.gr - Η Ρωσία δε θα ξαναδεί τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες ως εταίρους για "τουλάχιστον μία γενιά", προέβλεψε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος παρατήρησε ότι η Μόσχα και η Δύση είναι ήδη εγκλωβισμένες σε μια αντιπαράθεση που δεν έχει ορατό τέλος.

Μιλώντας το Σάββατο, ο Λαβρόφ επικαλέστηκε ένα άρθρο του Ρώσου πολιτικού επιστήμονα Ντμίτρι Τρένιν, ο οποίος έχει γράψει πως "η Ευρώπη ως εταίρος δεν έχει σημασία για εμάς για τουλάχιστον μία γενιά". Ο υπουργός δήλωσε ότι "δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει" και πως η Μόσχα "το αισθάνεται αυτό στην πράξη σχεδόν καθημερινά". Ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε επίσης, χωρίς να επεκταθεί, ότι "πολλά γεγονότα μιλούν υπέρ μιας τέτοιας πρόβλεψης".

"Η οξεία φάση της στρατιωτικοπολιτικής αντιπαράθεσης με τη Δύση συνεχίζεται [και] βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη", δήλωσε ο Λαβρόφ, επισημαίνοντας τη φύση των αφηγήσεων που επικρατούν σήμερα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στο TASS την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ συνέκρινε τις δυτικές ελίτ με παραβατικούς νέους και προβοκάτορες που σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις εντάσεις στα πρόθυρα μιας "καταστροφικής κατάρρευσης", χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.
 
Μιλώντας για το έργο των Ρώσων διπλωματών στη Δύση, ο αξιωματούχος αποκάλυψε πως βρίσκεται "σε κατάσταση διαχείρισης κρίσεων, με στόχο να αποτρέψει την κλιμάκωση σε μια πραγματικά μαζική σύγκρουση".

Το ΝΑΤΟ είναι "μια ομάδα στην οποία δεν αισθανόμαστε ούτε ίχνος εμπιστοσύνης, γεγονός που προκαλεί πολιτική και ακόμη και συναισθηματική απόρριψη" στη Μόσχα, δήλωσε ο Ryabkov στο μέσο ενημέρωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail