Το ρωσικό πετρέλαιο βοηθά την Ινδία να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια - Έρευνα

pixabay / Alexey_Hulsov
Freepen.gr - Η Ινδία εξοικονόμησε δισεκατομμύρια δολάρια από τις εισαγωγές πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια αγοράζοντας αργό με έκπτωση από τη Ρωσία, ανέφεραν την Τρίτη οι Times of India, επικαλούμενοι στοιχεία που συγκέντρωσε ο οίκος αξιολόγησης ICRA Research.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα εξοικονόμησε περίπου 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εισαγωγές πετρελαίου το οικονομικό έτος 2022-23 και επιπλέον 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους 11 μήνες του 2023-24. Οι αναλυτές εξηγούν ότι η εξοικονόμηση οφείλεται στις αυξημένες αγορές ρωσικού πετρελαίου.

Η Μόσχα άρχισε να προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις στο αργό της για να προσελκύσει νέες αγορές μετά την απώλεια των παραδοσιακών αγοραστών της λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τα δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου τιμής 60 δολαρίων ανά βαρέλι στο πετρέλαιό της.

Η Ινδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο. Εξαρτάται από τις εισαγωγές για να καλύψει περίπου το 80% της ζήτησής της σε αργό. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χαμηλότερος λογαριασμός εισαγωγών πετρελαίου διατηρεί τα δημοσιονομικά μαθηματικά της ινδικής κυβέρνησης σε καλό δρόμο και βοηθά τη χώρα να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail