Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς προειδοποιεί ότι ο κόσμος «οδεύει προς την καταστροφή»

GΕΤΤΥ Images / Anadolu / Filip Stevanovic
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει πλέον πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο και να υποκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Prva Srpska Televizija, ο Βούτσιτς υποστήριξε πως ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ολοκληρωτικής παγκόσμιας σύγκρουσης και είναι πιθανότατα ήδη πολύ αργά για να την αποφύγουμε.

«Φοβάμαι ότι δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ελπίζω πως αυτό είναι ακόμη δυνατό, αλλά φοβάμαι ότι στην πραγματικότητα δεν είναι. Φοβάμαι πως το τρένο έχει ήδη φύγει από το σταθμό, έχει αρχίσει να κινείται και κανείς δε θα το σταματήσει", δήλωσε.

Κατά τη γνώμη μου, τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα, και μπορεί να συμβεί να έχουμε μια μεγαλύτερη τραγωδία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Φοβάμαι ότι οδεύουμε προς μια μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση και λίγοι θέλουν να την σταματήσουν.

Εξηγώντας την πρόβλεψή του για την ημέρα της καταστροφής, ο Σέρβος ηγέτης είπε ότι η σύγκρουση ωθείται από την παγκόσμια στρατιωτική βιομηχανία, τους κερδοσκόπους του πολέμου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να την επεκτείνουν και να την παρατείνουν, αντί να επιδιώκουν μια λύση.

«Όταν η πολεμική μηχανή αρχίζει να θερμαίνεται, τότε υπάρχει ένα στρατιωτικό λόμπι και ένα λόμπι της στρατιωτικής βιομηχανίας που θέλουν να ενταθεί, και τότε δεν θα υπάρξει άλλη [ειρηνευτική] προσπάθεια, είναι δύσκολο να σταματήσει», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος κάλεσε επίσης «κάποιον» να κάνει κάτι «πραγματικό» για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες αντί «να μεταθέτει απλώς την ευθύνη στην άλλη πλευρά». Προειδοποίησε ότι «αν αυτό δεν συμβεί, φοβάμαι πως οδεύουμε προς την καταστροφή».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail