Μαζικά συνδυασμένα πλήγματα καταστρέφουν στρατιωτικά αεροδρόμια κι άλλες εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία

Freepen.gr - Τη νύχτα της 26ης Μαΐου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια μαζική συνδυασμένη επίθεση κατά των ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την Ουκρανία. Συνολικά, ο ουκρανικός στρατός στις πίσω περιοχές δέχθηκε τουλάχιστον δύο μαζικά κύματα επιθέσεων. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι στόχοι περιελάμβαναν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, γράφει το southfront.press.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε παραδοσιακά ότι η ουκρανική αεράμυνα φέρεται να απέκρουσε τη νυχτερινή επίθεση. Σύμφωνα με την έκθεση, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν όλους τους στόχους, εκτός από τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Η αεροπορία ισχυρίζεται πως κατέρριψε 12 πυραύλους X-101 και 31 UAV Geran. Με βάση αυτά τα στοιχεία, μόνο δύο πύραυλοι Dagger έπληξαν τους στόχους. Ωστόσο, οι επίσημες αναφορές του ουκρανικού στρατού σπάνια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η επίθεση φέρεται να ξεκίνησε περίπου στις 3 π.μ. τοπική ώρα. Το πρώτο κύμα των επιδρομών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στόχευσε τις δυτικές κεντρικές και νότιες περιοχές. Τα ρωσικά UAV Geran κατέστρεψαν στόχους στις περιοχές Vinnytsia, Zhytomyr, Khmelnitsky, Poltava, Cherkasy και Odessa.

Οι πύραυλοι κρουζ που εκτοξεύτηκαν από δώδεκα πυραυλοφόρα TU-95MS και TU-22M3 και MiG-31 με πυραύλους Kinzhal έπληξαν στόχους στις περιοχές Khmelnitsky, Vinnytsia, Zhytomyr, Ternopil, Kirovograd, Ivano-Frankivsk και Κίεβο. Ένας από τους στόχους ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokonstantinov κοντά στην πόλη Khmelnitsky. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε από UAV καμικάζι, πυραύλους Kinzhal (Dagger) και X-101. Το αεροδρόμιο Starokonstantinov, όπου εδρεύει η 7η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα αεροπλανοφόρα πυραύλων κρουζ Storm Shadow/SCALP, δέχθηκε τα πιο έντονα πλήγματα χθες το βράδυ. Το αεροδρόμιο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άλλοι στόχοι που χτυπήθηκαν χθες το βράδυ θα μπορούσαν να είναι το αεροδρόμιο Ivano-Frankivsk, όπου εδρεύει η 114η ταξιαρχία τακτικής αεροπορίας της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και το αεροδρόμιο Vinnytsia, όπου εδρεύει η 456η ταξιαρχία μεταφορών. Το αεροδρόμιο της Βινίτσια είχε δεχθεί στο παρελθόν αρκετές βαριές επιθέσεις.

Μια άλλη πυραυλική επίθεση που πιθανότατα εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας κατέστρεψε εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο της Ζαπορόζιε που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός. Το αεροδρόμιο δεν έχει χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς από τον Φεβρουάριο του 2022. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το κτίριο όπου ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα αποθήκευε πυρομαχικά καταστράφηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail