Ο Πούτιν απομακρύνει τον Σόιγκου από υπουργό Άμυνας της Ρωσίας

Andrei Belousov. -  Sputnik / Kirill Zykov
Freepen.gr - Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε την αντικατάσταση του Σεργκέι Σόιγκου στη θέση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας από τον εκτελούντα χρέη πρώτου αναπληρωτή πρωθυπουργού Αντρέι Μπελούσοφ, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Ο Σόιγκου έχει διοριστεί γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι γερουσιαστές αναμένεται να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις σχετικά με τους υποψηφίους που πρότεινε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων των επιτροπών στις 13 Μαΐου και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 14 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

Δεν έχουν γίνει περαιτέρω αλλαγές στον κατάλογο των υποψηφίων που έχει υποβάλει ο Πούτιν για τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου. Οι υποψηφιότητές του περιλαμβάνουν τον Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, τον Αλεξάντερ Κουρένκοφ για υπουργό εκτάκτων καταστάσεων, τον Σεργκέι Λαβρόφ για υπουργό Εξωτερικών και τον Κονσταντίν Τσουιτσένκο για υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Denis Manturov, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός και επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου κατά την τελευταία θητεία του Πούτιν, προτάθηκε για τη θέση του πρώτου αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail