Το Κίεβο κρύβει την ήττα του με χτυπήματα στα ρωσικά μετόπισθεν

Freepen.gr - Η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ επιχείρησαν άλλη μια επίθεση στις πίσω περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας. Ανέπτυξαν τους σύγχρονους τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS αμερικανικής κατασκευής, τους πυραύλους HARM antiradar καθώς και τους γαλλικής κατασκευής κατευθυνόμενους πυραύλους Hammer ακριβείας και πολυάριθμα UAVS, αλλά όλα μάταια, γράφει το southfront.press.

Παρ' όλες τις προσπάθειές τους να προσεγγίσουν τους στόχους, τη νύχτα της 15ης Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν το μαζικό κύμα πλήγματος προς διάφορες κατευθύνσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής επιβεβαίωσαν πως πολυάριθμες εκρήξεις βροντοφώναξαν στην πόλη της Σεβαστούπολης τη νύχτα, καθώς η ρωσική αεράμυνα πολεμούσε εχθρικούς στόχους. Κρίνοντας από την ένταση των πληγμάτων, υπέθεσαν ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Belbek ήταν ένας από τους κύριους στόχους της νυχτερινής επίθεσης. Το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνόψισε τα αποτελέσματα της νυχτερινής μάχης. Συνολικά, 10 αμερικανικής κατασκευής τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS καταστράφηκαν πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, αλλά συντρίμμια αρκετών αμερικανικών πυραύλων έπεσαν στους δρόμους της Σεβαστούπολης.

Ο ρωσικός στρατός επιδεικνύει τον υψηλό επαγγελματισμό του, αποκρούοντας τις μαζικές ταυτόχρονες επιθέσεις των πυραύλων του ΝΑΤΟ.

Τη νύχτα, η συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ αποτέλεσε στόχο πυραύλων HARM και Hammer, MLRS Olkha και δώδεκα UAV. Όλα τους καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας. Περισσότερα UAV αναχαιτίστηκαν στις περιοχές Κουρσκ και Μπριάνσκ.

Δύο UAV κατάφεραν να διασπάσουν τη ρωσική αεράμυνα και να πλήξουν μια βάση καυσίμων στην περιοχή του Ροστόφ. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά στην εγκατάσταση, αλλά δεν υπήρξαν πυρκαγιές και τραυματισμοί.

Ο μαζικός βομβαρδισμός των κατοικημένων περιοχών στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές με διάφορους τύπους ουκρανικών και νατοϊκών όπλων αποτελεί μια προσπάθεια του ουκρανικού στρατού να εκδικηθεί τις ήττες του στα πεδία των μαχών. Δυστυχώς, οι απώλειες αμάχων αυξάνονται στο Μπέλγκοροντ, το Ντόνετσκ και σε άλλους οικισμούς ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων του καθεστώτος του Κιέβου.

Ωστόσο, οι επιθέσεις εναντίον αμάχων δεν έχουν καμία επίδραση στην ισορροπία δυνάμεων στις γραμμές του μετώπου.

Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει με επιτυχία επιθέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Στα βόρεια, ρωσικές ομάδες επίθεσης πλησιάζουν τα περίχωρα του Χάρκοβο. Ως αποτέλεσμα σκληρών μαχών, η πόλη Volchansk που ήταν ουκρανικό προπύργιο περιήλθε σχεδόν υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο. Το χωριό Σταρίτσα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση καταλήφθηκε επίσης.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς την κατεύθυνση της Avdeevka, όπου το χωριό Umanskoe περιήλθε υπό τον έλεγχό τους. Μετά από μια σύντομη παύση στις επιθετικές επιχειρήσεις, τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν την επίθεση στον οικισμό πριν από περίπου μια εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα, ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να διαφύγει γρήγορα.


Παρ' όλες τις προσπάθειες του Ζελένσκι να διαβεβαιώσει το κοινό ότι η κατάσταση στα μέτωπα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού, κανείς δεν πιστεύει πλέον τα ψέματά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail