Η Μόσχα γελοιοποιεί τον ισχυρισμό του Ζελένσκι για τον Θεό και την Ουκρανία

Sputnik / Kirill Zykov
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει προφανώς χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, εκτίμησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος περιέγραψε τον Θεό ως «σύμμαχο» του Κιέβου στη σύγκρουση με τη Μόσχα.

Την Κυριακή, καθώς οι ορθόδοξοι χριστιανοί γιόρταζαν το Πάσχα, ο Ζελένσκι εξέδωσε ένα βιντεοσκοπημένο διάγγελμα στο οποίο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι «παραβιάζει όλες τις εντολές», υποστηρίζοντας πως «ο Θεός το γνωρίζει».

«Πιστεύουμε [ότι] ο Θεός ... φοράει στον ώμο του ένα τσεμπέρι με ουκρανική σημαία», δήλωσε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στην ανώτερη δύναμη ως «σύμμαχο» του Κιέβου, ο οποίος θα εγγυηθεί τη νίκη της Ουκρανίας στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση.

Η Ζαχάροβα γελοιοποίησε τη δήλωση, υπονοώντας πως ήταν αποτέλεσμα «υπερβολικής δόσης ναρκωτικών».

«Ένα έμβλημα στο [μανίκι] του Θεού είναι η ίδια ιστορία με τις τελετουργίες των αρχαίων Ουκρανών [που εκτελούνταν] από αυτούς κάπου στη Μεσοποταμία την εποχή που ανακάλυψαν την Αμερική», δήλωσε η εκπρόσωπος, προφανώς αναφερόμενη σε ορισμένα διαδικτυακά μιμίδια που χλευάζουν τις αφηγήσεις του Κιέβου για την προέλευση του έθνους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail