Σαλβίνι: Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είναι ένας επικίνδυνος κύριος

GΕΤΤΥ Images / Roberto Serra - Iguana Press / Contributor
Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ «επικίνδυνο κύριο» για την πρότασή του να επιτραπεί στο Κίεβο να πλήξει στόχους στη Ρωσία με δυτικά όπλα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποίησε ο Σαλβίνι.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ έχει παροτρύνει τους δυτικούς δωρητές όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς να επιτρέψουν επιθέσεις εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος. Τα όπλα φέρεται να παραχωρήθηκαν υπό τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εκτός εδάφους που διεκδικεί το Κίεβο. Ο όρος έχει ως στόχο να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης. Ωστόσο, σε συνέντευξή του στον Economist την περασμένη εβδομάδα, ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε πως είναι καιρός οι σύμμαχοι του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να επανεξετάσουν όλους τους περιορισμούς.

Επανέλαβε τη θέση του τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην εαρινή σύνοδο 2024 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Σχολιάζοντας τα λόγια του Στόλτενμπεργκ, ο Σαλβίνι τα χαρακτήρισε «επικίνδυνα και απερίσκεπτα».

«Αυτός ο κύριος είναι επικίνδυνος, διότι η συζήτηση για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, για δυτικά όπλα ικανά να χτυπήσουν και να σκοτώσουν μέσα στη Ρωσία, μου φαίνεται πολύ, πολύ επικίνδυνη και απερίσκεπτη», δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail