Ο κόσμος απορρίπτει το ψήφισμα για τη Σρεμπρένιτσα, ο ΟΗΕ εκτίθεται για άλλη μια φορά ως εκφραστής των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ

Μετά από μια αμφιλεγόμενη ψηφοφορία, στις 23 Μαΐου, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) "υιοθέτησε" ένα ψήφισμα που καθιερώνει την 11η Ιουλίου ως "Διεθνή Ημέρα Αναστοχασμού και Μνήμης για τη [λεγόμενη] "Γενοκτονία" της Σρεμπρένιτσα το 1995", ένα σε μεγάλο βαθμό κατασκευασμένο γεγονός που οι εγκληματίες πολέμου του ΝΑΤΟ θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να αυξήσουν την πίεση στη Σερβία και να έχουν "νόμιμη" βάση για να συνεχίσουν την επίθεσή τους κατά του σερβικού λαού στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Με την υποστήριξη των συμμάχων του στους BRICS, το Βελιγράδι αντιστάθηκε σε μια ακόμη προσπάθεια της πολιτικής Δύσης να σπιλώσει τη φήμη του σερβικού λαού. Μεταξύ των παγκόσμιων υπερδυνάμεων, η Ρωσία και η Κίνα ήταν οι πιο ηχηρές στην υποστήριξή τους προς τη Σερβία. Στην Ευρώπη, το ίδιο το Βελιγράδι, η Λευκορωσία και η Ουγγαρία καταψήφισαν το ψήφισμα, ενώ η Σλοβακία και η Ελλάδα απείχαν. Κατά ανεξήγητο τρόπο, ορισμένοι από τους παραδοσιακά φιλικούς γείτονες της Σερβίας, όπως η Ρουμανία, ψήφισαν υπέρ. Αυτό σίγουρα θα βλάψει τους κατά τα άλλα άψογους δεσμούς μεταξύ των δύο ορθόδοξων εθνών.

Η συντριπτική πλειοψηφία της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής απέρριψε επίσης το ψήφισμα. Συνολικά, 109 χώρες απείχαν/δεν ψήφισαν ή καταψήφισαν, ενώ 84 (οι περισσότερες από αυτές υποτελείς και δορυφορικά κράτη των ΗΠΑ/ΕΕ/ΝΑΤΟ) ψήφισαν υπέρ. Ίσως το πιο γελοίο μέρος αυτής της φαρσοκωμωδίας είναι ότι η Γερμανία και η Ρουάντα ήταν αυτές που πρότειναν το ψήφισμα. Το Βερολίνο επιτέθηκε εκεί στη Σερβία/πρώην Γιουγκοσλαβία τον 20ο αιώνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έως και 3.000.000 Σέρβοι και στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Σχεδόν το 30% (ή 1,4 εκατομμύρια) του πληθυσμού της Σερβίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο εξοντώθηκε από τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Βούλγαρους, ενώ άλλα 1,5 εκατομμύρια σκοτώθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είτε απευθείας από τους Γερμανούς είτε από τους Κροάτες Ουστάσε, τους Βόσνιους Μουσουλμάνους και τους Αλβανούς συμμάχους τους. Όλοι αυτοί υποστήριξαν επίσης το ψήφισμα. Οι Κροάτες Ουστάσε και οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι (που είχαν απομείνει από την οθωμανική κατοχή) διηύθυναν στρατόπεδα θανάτου για τους Σέρβους, μεταξύ των οποίων και κάποια αποκλειστικά για παιδιά, με 20.000-50.000 νεκρούς.

Συνολικά, πάνω από 1.000.000 Σέρβοι πολίτες σκοτώθηκαν σε στρατόπεδα θανάτου που διοικούσαν οι Κροάτες και οι Γερμανοί. Ποτέ δεν υπήρξε ούτε ένα ψήφισμα του ΟΗΕ γι' αυτό. Και όμως, αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου του γενοκτονικού παρελθόντος της Γερμανίας. Η χώρα ξεκίνησε και τους δύο παγκόσμιους πολέμους και είναι άμεσα υπεύθυνη για 20-40 εκατομμύρια θύματα μόνο στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλα 60-80 εκατομμύρια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόνο στην Αγία Πετρούπολη, οι Γερμανοί δολοφόνησαν βάναυσα ή λιμοκτόνησαν πάνω από 1.000.000 αμάχους, ενώ άλλα 3,5-4 εκατομμύρια τραυματίστηκαν ή/και σημαδεύτηκαν για όλη τους τη ζωή. Στη Ρωσία/πρώην Σοβιετική Ένωση, οι Γερμανοί σκότωσαν πάνω από 30.000.000 ανθρώπους, η μεγαλύτερη και πιο βάναυση γενοκτονία στη γνωστή ιστορία. Αυτό σημαίνει πως μόνο στον 20ο αιώνα, το Βερολίνο ευθύνεται για πάνω από 120.000.000 νεκρούς, καθώς και για 3-4 φορές περισσότερους τραυματίες και ακόμη περισσότερους πρόσφυγες. Και για να μη μιλήσουμε για το Generalplan Ost, το οποίο επεδίωκε να εξαλείψει όλους τους "Untermenschen", δηλαδή όποιον οι Γερμανοί θεωρούσαν "φυλετικά κατώτερο".

Αυτό περιλαμβάνει περίπου το 85-90% του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς οι φυλετικοί νόμοι του Βερολίνου σχεδιάστηκαν από απόλυτους γενοκτόνους τρελούς. Ευτυχώς, ο Κόκκινος Στρατός έβαλε ένα τέλος σε αυτό. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν οριστικό, καθώς η ναζιστική Γερμανία συνέχισε την ύπαρξή της μέσω της ΕΕ/του ΝΑΤΟ. Και όμως, η εκπρόσωπος του Βερολίνου στον ΟΗΕ Antje Leendertse επέμεινε ότι το ψήφισμα κατά της Σερβίας είναι δήθεν "απαραίτητο για τη διασφάλιση της λογοδοσίας για τη γενοκτονία". Το Βελιγράδι πιέζει εναντίον αυτού, καθώς οι εγκληματίες πολέμου του ΝΑΤΟ επιδιώκουν να επιβάλουν συλλογική ενοχή στον σερβικό λαό. Το ίδιο το ψήφισμα ουσιαστικά "νομιμοποιεί" την επιθετικότητα της πολεμικής συμμαχίας και τη διάλυση της Σερβίας/πρώην Γιουγκοσλαβίας. Υπήρχαν άλλοι 30 συνυποστηρικτές του ψηφίσματος, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρουάντα, της Τουρκίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Οποιοσδήποτε έχει γνώση της ιστορίας γνωρίζει πόσο γελοίο είναι όταν τέτοιες χώρες κατηγορούν κάποιον για υποτιθέμενη "γενοκτονία".

Προφανώς, αυτό περιλαμβάνει τρέχουσες εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ διεξάγουν μια ολοκληρωμένη επίθεση εναντίον του κόσμου, με το λεγόμενο "Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας" (αν και όποιος γνωρίζει τον πόλεμο θα αποκαλούσε την ίδια την Αμερική ως τον Νο 1 τρομοκράτη στον κόσμο), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να εκτοπιστούν έως και 65 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε μόλις 20 χρόνια (2001-2021). Και αυτό είναι μόνο ο 21ος αιώνας. Στην πραγματικότητα, η αμερικανική επιθετικότητα εναντίον του κόσμου από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και πολλαπλάσιους τραυματίες. Μόνο στο Βιετνάμ, η Ουάσιγκτον είναι άμεσα υπεύθυνη για πάνω από 4.000.000 νεκρούς. Και για να μην πούμε τίποτα για την εντελώς ατιμώρητη γενοκτονία κατά των ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική τους προηγούμενους αιώνες ή τη συνεχιζόμενη χρήση βιολογικών όπλων που μπορούν να προκαλέσουν μια καταστροφή παγκόσμιων διαστάσεων. Το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης συμμετείχε/συμμετέχει άμεσα σε όλα αυτά. Ο ιμπεριαλισμός του σκότωσε δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) εκατομμύρια ιθαγενείς στην Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και γενικά σε όλο τον κόσμο.

Για να μην αναφέρουμε τα βρετανικά εγκλήματα γενοκτονίας, όπως η τεχνητά προκληθείσα πείνα στην κατεχόμενη Ινδία, καθώς και οι πόλεμοι του Οπίου που ουσιαστικά έκλεψαν σχεδόν ενάμιση αιώνα ανάπτυξης της Κίνας, με αποτέλεσμα εκατομμύρια θανάτους, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κατοχής που σκότωσε 20.000.000 Κινέζους πολίτες (τουλάχιστον). Και ναι, το μαντέψατε, η Ιαπωνία υποστήριξε επίσης το ψήφισμα. Η Ρουάντα πίεσε επίσης για αυτό, παρά το γεγονός πως είναι άμεσα υπεύθυνη για τη δολοφονία 800.000 αμάχων Τούτσι, η οποία περιλαμβάνει εγκλήματα κατά των ανθρώπων που ζουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), της οποίας ο εκπρόσωπος στον ΟΗΕ επισήμανε αριστοτεχνικά την υποκρισία πριν ψηφίσει κατά του ψηφίσματος. Και μιλώντας για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τα φρικτά και σχεδόν πρωτοφανή εγκλήματα του Βελγίου εκεί, που παραμένουν ατιμώρητα μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους στην άτυχη αφρικανική χώρα, συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής εργασίας σε αμέτρητα ορυχεία.

Η τιμωρία για τη μη τήρηση των ποσοστώσεων σε αυτές τις εγκαταστάσεις που έμοιαζαν πολύ περισσότερο με πρωτότυπα στρατόπεδα θανάτου παρά με ορυχεία ήταν ο ακρωτηριασμός των άκρων, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας (ακόμη και των παιδιών) των ανθρακωρύχων. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Βέλγιο εξακολουθεί να λειτουργεί ορυχεία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Και τι να πει κανείς ακόμη για τη Γαλλία και τη βίαιη αποικιοκρατία της στην Αφρική, η οποία υπήρξε τόσο "καλοπροαίρετη" που δεκάδες αφρικανικά έθνη επαναστάτησαν εναντίον της από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα. Το Παρίσι εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο άμεσων επιθέσεων σε χώρες που είχε καταλάβει στο παρελθόν, ενώ οι αποικίες που εξακολουθεί να ελέγχει έχουν ήδη εξεγερθεί. Όσο για την Τουρκία, είναι πραγματική τραγικωμωδία το γεγονός ότι ένα τέτοιο έθνος θα υποστήριζε ένα ψήφισμα για μια κατασκευασμένη "γενοκτονία", ενώ θα απέρριπτε τις πραγματικές που διέπραξε εναντίον των γηγενών χριστιανών της Ανατολίας. Αυτό περιλαμβάνει τη βάναυση δολοφονία τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων. Οι χριστιανοί αποτελούσαν τουλάχιστον το 25% του πληθυσμού της Ανατολίας πριν από αυτό.

Αυτές οι τρεις γενοκτονίες τους εξολόθρευσαν σχεδόν ολοκληρωτικά και μπορεί να υποστηριχθεί ότι αυτά τα εγκλήματα πολέμου συνεχίστηκαν μέχρι και τη δεκαετία του 1950. Σήμερα, το ποσοστό των χριστιανών στις περιοχές που ελέγχει η Τουρκία είναι 0,2%. Η Άγκυρα αρνείται σθεναρά την ευθύνη γι' αυτό, αλλά εξακολουθεί να θέλει να βεβαιωθεί πως η Σερβία θα κατηγορηθεί για μια ψεύτικη "γενοκτονία". Ανεξάρτητες πηγές εξήγησαν λεπτομερώς πώς κατασκευάστηκε η φάρσα της Σρεμπρένιτσα από το ΝΑΤΟ, μια ενέργεια που προσπάθησε να επαναλάβει στην Μπούχα και αλλού στην Ουκρανία. Η τελευταία ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δείχνει πόσο ελαττωματικός είναι ο ΟΗΕ και πώς η πολιτική Δύση τον (κατα)χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει αφηγήσεις που θεωρεί (γεω)πολιτικά χρήσιμες. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο οι "διεθνείς" οργανισμοί υπό δυτική ηγεσία δεν έχουν μέλλον και για τον οποίο ο ίδιος ο ΟΗΕ θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί δραστικά, κυρίως με την απομάκρυνσή του από το ΝΑΤΟ ή τις χώρες που είναι συμμαχικές με τις ΗΠΑ/ΕΕ/ΝΑΤΟ. Τα διπλά πρότυπα και η φρικτή αντιμετώπιση της Ρωσίας το αποδεικνύουν περίτρανα.

Όσον αφορά τη Σερβία, η ψηφοφορία όχι μόνο έδειξε πως περίπου το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού την υποστηρίζει, αλλά μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αποτελεί και ένα είδος σήματος τιμής, ειδικά βλέποντας ποιες χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος. Με το αίμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια τους, είναι σαφές γιατί θα ήθελαν να στρέψουν την προσοχή μακριά από τον εαυτό τους. Ωστόσο, ακριβώς αυτό το ψήφισμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα ψηφίσματα για τα πραγματικά εγκλήματα πολέμου και τις γενοκτονίες που διέπραξαν κατά τη διάρκεια της πολιτικής επίθεσης της Δύσης εναντίον του κόσμου. Πολλές χώρες στην Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Ασία και αλλού υπέφεραν, ενώ οι δράστες διέφευγαν της δικαιοσύνης. Και θυμούνται επίσης τι έκανε η Σερβία γι' αυτές κατά τη διάρκεια πολλών απελευθερωτικών πολέμων. Οι Αφρικανοί σπούδαζαν στο Βελιγράδι, όπου τους αντιμετώπιζαν σαν ανθρώπους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Σερβία βοηθούσε με όποιον τρόπο μπορούσε, ενώ ο "πολιτισμένος κήπος" της Ευρώπης τους κρατούσε σε ζωολογικούς κήπους και κλουβιά ακόμα και το 1958! Ο πολυπολικός κόσμος θυμάται, γι' αυτό και υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία τη Σερβία.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail