Η Γερμανία θα παραδώσει το μεγαλύτερο μέρος της διοίκησης του στρατού στο ΝΑΤΟ

Bundeswehr/Jana Neumann
Freepen.gr - Η πλειονότητα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr) θα τεθεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ έως το 2025, με περίπου 35.000 στρατιώτες να τοποθετούνται στα «υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας», ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους κατά τη διάρκεια κεντρικής ομιλίας στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς της Ουάσινγκτον την Πέμπτη.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Γερμανία αγωνίζεται να επιλύσει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στον στρατό της, με πολλά είδη αντικατάστασης που αγοράστηκαν για την Bundeswehr να αποστέλλονται για να βοηθήσουν την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

«Η ασφάλεια των συμμάχων μας είναι και δική μας ασφάλεια. Ως εκ τούτου, μέχρι το επόμενο έτος, το μεγαλύτερο μέρος της Bundeswehr θα τεθεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Πιστόριους στην ομιλία του την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι “περίπου 35.000 από αυτούς θα βρίσκονται στα δύο υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας”.

Ο υπουργός δήλωσε πως η εστίαση του Βερολίνου παραμένει στην «προστασία των συμμάχων μας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ» και επισήμανε τις πρόσφατες κινήσεις της Γερμανίας για την αύξηση της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή.

Μιλώντας για τη λιθουανική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ο Πιστόριους τη χαρακτήρισε «πρωτοφανή περίπτωση στη γερμανική ιστορία» και «σαφές μήνυμα» προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα υπερασπιστεί «κάθε σπιθαμή» του εδάφους του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail