Ο Πούτιν πρέπει να ταρακουνηθεί

kremlin.ru
Ο Πούτιν πραγματοποιεί ένα μεγάλο ανασχηματισμό στη ρωσική κυβέρνηση. Πρέπει να ταρακουνήσει και τον εαυτό του.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της πρόνοιας της Τσετσενίας της Ρωσίας, δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya:

«Πιστεύω ότι πρέπει να επιτεθούμε πιο ενεργά, πρέπει να χτυπήσουμε δυνατά όσο υπάρχει χρόνος. Αυτόν τον μήνα πρέπει να καταλάβουμε τα πλησιέστερα εδάφη, πρέπει οπωσδήποτε να καταλάβουμε την Οδησσό και το Χάρκοβο. Μετά καθίστε αυτόν τον Ζελένσκι και αναγκάστε τον να υπογράψει όλα τα έγγραφα που χρειάζεται η Ρωσία για την ασφάλεια του κράτους μας, των πολιτών και των ρωσόφωνων που ζουν στο έδαφος της Ουκρανίας».

Αυτός είναι ο δεύτερος Ρώσος πολεμικός ηγέτης μετά τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, τον επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, που εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον παγετώδη αργό ρυθμό με τον οποίο ο Πούτιν διεξάγει τη σύγκρουση. Αναρωτιέται κανείς αν ο Καντίροφ θα έχει παρόμοια τύχη με τον Πριγκόζιν.

Δεν είμαι ειδικός στον ρωσικό στρατό. Η εντύπωσή μου είναι ότι οι στρατιώτες της Βάγκνερ και της Τσετσενίας είναι τα καλύτερα στρατεύματα μάχης της Ρωσίας. Είναι κρίμα να σπαταλούνται τέτοια στρατεύματα σε έναν πόλεμο που διεξάγεται με ρυθμούς σαλιγκαριού.

Ο αργός ρυθμός με τον οποίο ο Πούτιν διεξήγαγε τον πόλεμο είχε ως αποτέλεσμα ο πόλεμος να διευρυνθεί πολύ και έτσι να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος και δύσκολα επιλύσιμος. Πράγματι, ο Πούτιν κινδυνεύει τώρα να καταλάβει το ΝΑΤΟ την Οδησσό πριν φτάσουν εκεί τα ρωσικά στρατεύματα. Αν η Δύση μπορέσει να κρατήσει την Οδησσό και το Χάρκοβο μακριά από τα ρωσικά χέρια, ο πόλεμος θα είναι μια ήττα για τον Πούτιν. Είναι ανεξήγητο πως ο Πούτιν παίρνει αυτό το ρίσκο. Το δίλημμα του Πούτιν είναι ότι ένας άνθρωπος που βλέπει τον εαυτό του ως όργανο της ειρήνης είναι ένας κακός ηγέτης πολέμου.

Περιέργως, ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ λέει πως η Δύση αποφάσισε να παρατείνει τον πόλεμο. Όχι, η παράταση του πολέμου ήταν απόφαση του Πούτιν. Ένας πόλεμος που θα έπρεπε να είχε τελειώσει σε τρεις εβδομάδες διήρκεσε 27 μήνες.

Η παραμέληση των απαιτήσεων του πολέμου από τον Πούτιν είναι ο λόγος που οι Ρώσοι στη ρωσική πόλη και περιοχή του Μπέλγκοροντ σφαγιάζονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους καθώς πηγαίνουν στη δουλειά τους και γιατί «ρωσικές πολυκατοικίες σε ρωσικές πόλεις που χτυπήθηκαν από όπλα υψηλής έντασης που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία καταρρέουν πάνω στους κατοίκους. Η σύγκρουση που εξελίσσεται με ρυθμούς σαλιγκαριού υποτίθεται ότι θα έσωζε ζωές. Αντ' αυτού, οι απώλειες πολλαπλασιάστηκαν πολλαπλάσιες και εξαπλώθηκαν στους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται μακριά από το πεδίο της μάχης. 

Τώρα υπάρχει ανακατατάξεις στην κορυφή του ρωσικού στρατού με έναν πολίτη χωρίς στρατιωτική εμπειρία να αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Άμυνας. Νομίζω ότι ο Πούτιν θα λαμβανόταν πιο σοβαρά υπόψη αν είχε διορίσει τον Ραμζάν Καντίροφ ως υπουργό Άμυνας. Αντ' αυτού, ο Πούτιν έβαλε έναν οικονομολόγο που, όπως και ο διευθυντής της κεντρικής τράπεζας του Πούτιν, ενδιαφέρεται περισσότερο για τα έξοδα της σύγκρουσης - τώρα το ένα τρίτο του ρωσικού προϋπολογισμού - παρά για τη νίκη στον πόλεμο πριν αυτός ξεφύγει από τον έλεγχο. Η νεοφιλελεύθερη που υποστηρίζει ο Πούτιν ως διευθύντρια της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας είναι μια αποτυχία σε όλα τα μέτωπα. Άφησε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στη Δύση για να κατασχεθούν από τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον. Δεν μπόρεσε να καταλάβει πως η Ρωσία δε χρειάζεται δάνεια από τη Δύση για να αναπτυχθεί οικονομικά. Και τώρα επιβάλλει επιτόκια 16% στη ρωσική οικονομία. Ο Στάλιν θα την είχε πυροβολήσει εδώ και καιρό. Έχω συχνά αναρωτηθεί αν η Ρωσία μπορεί να επιβιώσει από τον διευθυντή της κεντρικής τράπεζας του Πούτιν.

Ο Πούτιν έχει κάνει καλή δουλειά στη ρωσοποίηση ενός πληθυσμού που ήταν ξετρελαμένος με τη Δύση. Ο πληθυσμός σκέφτεται και πάλι τον εαυτό του ως μια ξεχωριστή και περήφανη εθνική οντότητα και όχι ως ένα επίδοξο γρανάζι στον παγκοσμιοποιημένο μηχανισμό που διοικείται από την Ουάσινγκτον. Ο Πούτιν παίρνει συγχαρητήρια γι' αυτό, αλλά η διεξαγωγή του πολέμου από αυτόν μεγιστοποιεί την πιθανότητα η σύγκρουση να ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο Prigozhin το κατάλαβε αυτό, όπως και ο Kadyrov. Θα το καταλάβει ο Πούτιν προτού η περιορισμένη στρατιωτική του επιχείρηση εξελιχθεί σε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο Σκοτ Ρίτερ λέει ότι η Ουκρανία έχει εξαντληθεί στρατιωτικά και η σύγκρουση έχει 3 μήνες μπροστά της.

Το ερώτημα είναι αν η Ουάσιγκτον θα αποδεχθεί την ήττα ή αν θα ακολουθήσουν κι άλλα στρατεύματα τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων στη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail