Ο Ζελένσκι είναι σαν τον Αραφάτ - απόστρατος Ισραηλινός συνταγματάρχης

president.gov.ua/en
Freepen.gr - Ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθος του Ισραήλ στη Ρωσία Efraim Michaeli παρομοίασε τον Ουκρανό πρόεδρο Vladimir Zelensky με τον εκλιπόντα Παλαιστίνιο ηγέτη Yasser Arafat, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο προωθεί ουσιαστικά μια ατελείωτη στρατιωτική σύγκρουση με τη Μόσχα. Ο απόστρατος συνταγματάρχης δήλωσε επίσης πως η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφύγει την αντιπαράθεση αν είχε παραιτηθεί από τις φιλοδοξίες της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.  

Σε συνέντευξή του στον Ισραηλινό μπλόγκερ του YouTube Alex Tseitlin τη Δευτέρα, ο Michaeli περιέγραψε τη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ως αποτέλεσμα ενός μεγάλου συλλογικού λάθους όλων των βασικών δυνάμεων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό ακόλουθο, «πρώτα απ' όλα φταίει ο πρόεδρος Ζελένσκι».  

«Έχει προδώσει το λαό του. Έπρεπε να είχε πει ότι η Ουκρανία δε φιλοδοξεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και τότε δε θα υπήρχε πόλεμος", δήλωσε ο Michaeli. 

Συνέχισε να συγκρίνει τα στρατιωτικού τύπου ρούχα και τη συνολική εικόνα του Zelensky με εκείνη του εκλιπόντος Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος για χρόνια ηγήθηκε ένοπλου αγώνα κατά του Ισραήλ. Ο απόστρατος συνταγματάρχης υποστήριξε πως ο Ουκρανός ηγέτης δε φαίνεται να έχει ρεαλιστικό όραμα νίκης και φαίνεται να αρκείται στη συνέχιση των εχθροπραξιών με τη Ρωσία επ' αόριστον.    

Ο Michaeli επέρριψε μέρος της ευθύνης για την αιματοχυσία στις ΗΠΑ, οι οποίες, όπως είπε, φούσκωσαν τον εγωισμό του Ζελένσκι. Όσον αφορά τη Ρωσία, η ηγεσία της υποτίμησε τις στρατιωτικές δυνατότητες του Κιέβου όταν ξεκίνησε την επιχείρηση τον Φεβρουάριο του 2022, υποστήριξε.   

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ρωσία να εγκαταλείψει την Κριμαία. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail