Η Πολωνία σχεδιάζει να κάνει «αδιάβατο» το συνοριακό φράχτη με τη Λευκορωσία

ΑΡ Photo / Μichal Dyjuk
Freepen.gr - Η Πολωνία σχεδιάζει να διαθέσει περίπου 375 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση του φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία, δήλωσε ο Τσέζαρι Τόμτσικ, αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας της χώρας.

«Θα υπάρξει μια ενίσχυση που αναπτύχθηκε από το Πολυτεχνείο της Σιλεσίας και τους μηχανικούς μας. Προκειμένου να είναι αδιάβατος. Ο εκσυγχρονισμός του ίδιου του φράχτη είναι πιθανό να κοστίσει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ζλότυ (περίπου 375 εκατομμύρια δολάρια)", δήλωσε ο Τόμτσικ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι ο συνοριακός φράχτης δεν κάνει επί του παρόντος αρκετά για να αποτρέψει τους παράνομους μετανάστες. «Σήμερα φαίνεται πως οι μετανάστες είναι σε θέση να ξεπεράσουν αυτόν τον φράχτη με τη βοήθεια των υπηρεσιών της Λευκορωσίας, χρησιμοποιώντας μόνο έναν γρύλο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail