Ο Πούτιν δίνει εντολή να εκκαθαριστεί η τράπεζα American Express

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε στην τράπεζα American Express το δικαίωμα να «εκκαθαρίσει εθελοντικά» τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή πύλη νομικών πράξεων την Τετάρτη.

Η εντολή δε διευκρίνισε πώς και πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η απόφαση έρχεται σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν τον Αύγουστο του 2022 σχετικά με ειδικά οικονομικά μέτρα στον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα σε σχέση με τις «μη φιλικές ενέργειες ορισμένων ξένων κρατών και διεθνών οργανισμών».

Η American Express ανακοίνωσε το Μάρτιο του 2022 ότι αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η απόφαση αυτή ακολούθησε παρόμοια κίνηση από τις άλλες αμερικανικές εταιρείες πληρωμών Visa και Mastercard.

Έκτοτε, οι παγκοσμίως εκδοθείσες κάρτες της AmEx δεν λειτουργούν πλέον στη Ρωσία, ενώ οι κάρτες που εκδίδονται τοπικά στη Ρωσία δε λειτουργούν εκτός της χώρας στο παγκόσμιο δίκτυο της American Express.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail