Ο Ζελένσκι εξαπάτησε το κοινό σχετικά με την πραγματική κλίμακα των απωλειών του Κιέβου - WaPo

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπάτησε συνειδητά το κοινό σχετικά με την πραγματική έκταση των στρατιωτικών απωλειών της χώρας του στη σύγκρουση με τη Ρωσία, ανέφερε το Σάββατο η Washington Post, επικαλούμενη πηγές. Ο Ζελένσκι το έκανε για να αντισταθμίσει τον πανικό εν μέσω μιας αγωνιώδους εκστρατείας επιστράτευσης, υποστήριξε η εφημερίδα.

Τον Φεβρουάριο, μετά από μήνες σιωπής σχετικά με τις απώλειες της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι 31.000 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στα δύο χρόνια από την έναρξη της σύγκρουσης, χωρίς να αποκαλύψει τον αριθμό των τραυματιών.

Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, ισχυρίζεται πως το Κίεβο έχει υποστεί καταστροφικές απώλειες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου υπολόγισε τις απώλειες της Ουκρανίας σε σχεδόν μισό εκατομμύριο στρατιώτες.

Ένας Ουκρανός νομοθέτης δήλωσε ανώνυμα σε συνέντευξή του στην Post ότι ο Ζελένσκι «υποβάθμισε κατά πολύ τον πραγματικό φόρο αίματος του πολέμου». Υποστήριξε πως «έπρεπε να παρουσιαστεί ως χαμηλότερο για να μην διαταραχθεί μια ήδη προβληματική προσπάθεια στρατολόγησης και επιστράτευσης».

Ο Ουκρανός νομοθέτης, ωστόσο, δήλωσε στην εφημερίδα πως ενώ το Κίεβο πράγματι υποφέρει από έλλειψη στρατευμάτων, η κατάσταση δεν έχει φτάσει ακόμη σε μια «κόκκινη γραμμή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail