Η Άγκυρα ετοιμάζει τους S-400 στη σχεδιαζόμενη εκστρατεία της κατά των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ

Sputnik / Ramil Sitdikov
Freepen.gr - Η Άγκυρα αναμένεται να αναπτύξει τα συστήματα αεράμυνας S-400 που απέκτησε από τη Ρωσία στα τουρκικά σύνορα με το Ιράκ αργότερα μέσα στον μήνα, ανέφερε η εφημερίδα Türkiye την Τετάρτη. Η κίνηση λέγεται ότι σχεδιάζεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η ανάπτυξη των S-400 φέρεται να αποτελεί μέρος των προσπαθειών προετοιμασίας που πρόκειται να "επιταχυνθεί" μετά τη φετινή μουσουλμανική γιορτή Eid al-Fitr, η οποία γιορτάζεται το Σαββατοκύριακο, ανέφερε η εφημερίδα. Τα συστήματα αεράμυνας αναμένεται να θωρακίσουν τις τουρκικές δυνάμεις από τα νεότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι του PKK, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η άμυνα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) έχει δοθεί "ιδιαίτερη προτεραιότητα" στο πλαίσιο της επικείμενης επιχείρησης.

Το PKK φέρεται επίσης να έχει αποκτήσει πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τη Γαλλία, την Ινδία, το Ιράν και ορισμένα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Türkiye Gazetesi.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail