Νέο Game Changer: Η Ουκρανία τρέμει από τις ρωσικές βαριές βόμβες

Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια νέα σειρά ισχυρών επιθέσεων εναντίον στόχων στην Ουκρανία. Χθες το βράδυ, μια σειρά από πλήγματα ακριβείας κατέστρεψαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. Στην πόλη Χάρκοβο οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τα πλήγματα στο κεντρικό τμήμα της πόλης. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, καταστράφηκαν τα σημεία ανάπτυξης του στρατιωτικού προσωπικού και η διοίκηση της ουκρανικής κύριας διεύθυνσης πληροφοριών στην περιοχή του Χάρκοβο, αναφέρει το southfront.press.

Περισσότερες ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν στην πόλη Cossack Lopan, που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα. Τα ρωσικά πλήγματα έπληξαν επίσης στόχους στο χωριό Μποροβάγια στην περιοχή Ιζιούμ. Εδώ βρίσκεται το αρχηγείο της πρώτης γραμμής των ουκρανικών δυνάμεων, το οποίο συντονίζει τις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές ανατολικά του ποταμού Όσκολ, όπου αυτή τη στιγμή προελαύνουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Εκτός από την περιοχή του Χάρκοβο, τα ρωσικά πλήγματα στόχευσαν ουκρανικές εγκαταστάσεις στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή της Χερσώνας, συμπεριλαμβανομένων σημείων ανάπτυξης ουκρανικών πεζοναυτών.

Ο ουκρανικός στρατός καταγγέλλει ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πιο ενεργά βαριές αεροπορικές βόμβες διαφόρων μεγεθών με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης, "γεγονός που καθιστά το έργο της ουκρανικής αεράμυνας εξαιρετικά δύσκολο".

Το 2024, οι ρωσικές βόμβες άρχισαν να φτάνουν σε στόχους στην πόλη Χάρκοβο. Τον Μάρτιο, η ένταση των χτυπημάτων αυτών στα περίχωρα της πόλης αυξήθηκε σημαντικά. Πλέον οι εκρήξεις μπορεί να βροντούν στην πόλη ανά πάσα στιγμή, χωρίς να υπάρχει συναγερμός στον αέρα, ενώ οι πύραυλοι περνούν απαρατήρητοι από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας.

Η αναβάθμιση των ρωσικών βαρέων βομβών, συμπεριλαμβανομένων των FAB-1500, έχει βελτιώσει την ακρίβεια αυτών των χτυπημάτων. Χάρη στις καθολικές μονάδες, η πτήση τους ρυθμίζεται από απόσταση που προηγουμένως θεωρούνταν ανέφικτη για αυτόν τον τύπο όπλου. Οι βόμβες καθοδηγούνται από το ρωσικό σύστημα GPS GLONASS και μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 60 χλμ. από το σημείο εκτόξευσης.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη είναι πλέον σε θέση να πλήξουν τις ουκρανικές οχυρές περιοχές χωρίς να εισέλθουν στην ζώνη αεράμυνας του εχθρού. Οι βαριές βόμβες FAB δεν είναι πλέον ένα συνηθισμένο όπλο καταστροφής, αλλά ένα στρατηγικό εργαλείο ικανό να επιφέρει καταστροφικά πλήγματα υψηλής ακρίβειας.

Η εφεύρεση των καθολικών μονάδων από Ρώσους μηχανικούς άλλαξε σημαντικά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό τις βόμβες FAB-250, FAB-500 και FAB-1500 και τώρα προστέθηκε σε αυτόν τον κατάλογο η τεράστια FAB-3000.

Η νέα βαριά βόμβα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με μια καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης στο εγγύς μέλλον. Η ανάπτυξη αυτών των βομβών τριών τόνων μπορεί να έχει στρατηγικό αντίκτυπο στις καταστάσεις στη γραμμή του μετώπου και σίγουρα θα επηρεάσει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο ουκρανικός στρατός τις συγκρίνει με τα τακτικά πυρηνικά όπλα. Παρά την καταστροφική ισχύ των FAB-3000, επιτρέπονται από τις στρατιωτικές συμβάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail