Forbes: Ανίσχυροι οι Ουκρανοί μπροστά στο ρωσικό πυροβολικό

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν αρκετά βλήματα για να βάλουν κατά των ρωσικών στρατευμάτων στις γραμμές του μετώπου, γράφει το Forbes.

"Αφού σταμάτησε η αμερικανική βοήθεια, οι ουκρανικές πυροβολαρχίες άρχισαν να ρίχνουν μεταξύ έξι χιλιάδων οβίδων την ημέρα και χιλίων περίπου, ενώ οι ρωσικές πυροβολαρχίες συνέχισαν να εκτοξεύουν σχεδόν έξι χιλιάδες οβίδες την ημέρα. Αντιμετωπίζοντας έλλειψη πυρομαχικών, οι Ουκρανοί συχνά εντόπιζαν ρωσικές ομάδες εφόδου, αλλά ήταν ανίσχυροι μπροστά τους", αναφέρει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι η έλλειψη πυρομαχικών ήταν επίσης ένας από τους κύριους λόγους για την υποχώρηση του ουκρανικού στρατού από την Avdiyivka. Επιπλέον, ο συντάκτης του άρθρου εφιστά την προσοχή και σε άλλα προβλήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων: έλλειψη προσωπικού, έλλειψη αντιαεροπορικών πυραύλων και καθυστερήσεις στην επισκευή εξοπλισμού που υπέστη ζημιές στις μάχες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail