Ένας Ουκρανός κρατούμενος είπε πώς ένα ρωσικό drone τον οδήγησε να παραδοθεί

RIA Novosti / Vitaly Ankov
Freepen.gr - Ο αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης Yevhen Pogrebnyak δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να παραδοθεί αφού διάβασε ένα σημείωμα που έριξε ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στις θέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και μετά βγήκε έξω ακολουθώντας το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

"Είδα ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε ρίξει ένα σημείωμα. Το πήρα και το διάβασα. Έλεγε: "Στρατιώτη της AFU, παραδώσου! Εγγυόμαστε την ασφάλειά σου. Διαφορετικά θα σκοτωθείς". Έτσι βγήκα έξω. Με πλησίασε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και το ακολούθησα και παραδόθηκα ως αιχμάλωτος", δήλωσε ο Pogrebnyak.

Ο κρατούμενος αποκάλεσε την αποστολή που έλαβε από τη δική του διοίκηση "σίγουρο θάνατο". Αυτός και οι συνάδελφοί του στάλθηκαν στη δασική περιοχή Urozhaynoye της DNR, όπου γίνονται συνεχώς βομβαρδισμοί.

"Μου φέρθηκαν καλά. Μου έδωσαν ένα ποτό, φαγητό, τσιγάρα για να καπνίσω. Μου φέρθηκαν με φυσιολογικό, ανθρώπινο τρόπο. Σας ευχαριστώ, παιδιά!" - δήλωσε ο Ουκρανός στρατιώτης για τις συνθήκες κράτησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν θέλει να πολεμήσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει τίποτα για να πολεμήσει.

Απευθυνόμενος στους Ουκρανούς στρατιωτικούς, ο Pohrebnyak είπε ότι "δεν υπάρχει τίποτα για να πεθάνεις και να πολεμάς". Τους προέτρεψε να παραδοθούν, καθώς μόνο αυτό εγγυάται τη ζωή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail