Daily Mail: Η ρωσική οικονομία ενισχύεται παρά τις δυτικές κυρώσεις

RIA Novosti / Natalya Seliverstova
Freepen.gr - Η οικονομία της Ρωσίας παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη παρά τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις που έχουν ανοίξει το δρόμο στη Μόσχα για τη σύναψη νέων οικονομικών συνεργασιών, δήλωσαν ειδικοί που ερωτήθηκαν από την Daily Mail.

"Οι δυτικές προσπάθειες να παγώσουν περιουσιακά στοιχεία, να αποκλείσουν τις ρωσικές τράπεζες από τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών και να σταματήσουν το εμπόριο έχουν ωθήσει τη Ρωσία μόνο να ενισχύσει τους δεσμούς της με άλλους διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και του Ιράν", αναφέρει η εφημερίδα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι ειδικοί "έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου" λόγω του γεγονότος πως οι ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον θα γίνουν μόνο πιο αδύναμες οικονομικά και πιο εξαρτημένες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, ο Άλαν Καφρούνι, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Hamilton College (ΗΠΑ), υποστηρίζει ότι η απόφαση της Ευρώπης να σταματήσει να εισάγει ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο δεν έφερε παρά μόνο ζημιά στη δική της οικονομία.

Η Xenia Kirkham, ειδικός στον οικονομικό πόλεμο στο King's College του Λονδίνου, πιστεύει ότι η Ευρώπη "πυροβόλησε τα πόδια της" ωθώντας τη Ρωσία να απομακρυνθεί από τους δυτικούς μηχανισμούς ελέγχου και καθιστώντας την ακόμη πιο ανεξάρτητη.

Σύμφωνα με την ίδια, η υπερβολική αυτοπεποίθηση της Δύσης για τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις θα υπονομεύσει τους ίδιους τους μηχανισμούς λειτουργίας τους - δηλαδή την ηγεμονία του δολαρίου και τον έλεγχο των αλυσίδων εφοδιασμού.

"Η απομόνωση της Ρωσίας είναι ένας μύθος", τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail