Το ρωσικό πετρέλαιο κατευθύνεται προς την Ινδία παρά τις κυρώσεις - Bloomberg

pixabay / gerholdt
Freepen.gr - Τρία δεξαμενόπλοια φορτωμένα με ρωσικό πετρέλαιο ποιότητας Sokol έχουν φτάσει σε λιμάνια της Ινδίας, παρά το γεγονός ότι έχουν στοχοποιηθεί από τις δυτικές κυρώσεις, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Το υπερδεξαμενόπλοιο Nireta έχει αγκυροβολήσει κοντά στο Visakhapatnam στην ανατολική ακτή της Ινδίας, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης. Δύο άλλα πλοία, το Vostochny Prospect και το Erecter, φέρεται να μετέφεραν αργό προς το Jamnagar στα δυτικά, και τα δύο σηματοδοτώντας ως προορισμό το λιμάνι Sikka. Εν τω μεταξύ, το Clyde Noble, ένα άλλο δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει αργό της Sokol, βρίσκεται αυτή την στιγμή εν πλω προς το Sikka.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τον μήνα έως τα μέσα Ιανουαρίου, δέκα φορτία ρωσικού αργού με προορισμό την Ινδία δεν κατάφεραν να εκφορτωθούν στα λιμάνια της χώρας, ενώ τουλάχιστον πέντε πλοία επέστρεψαν μέσω του στενού της Μάλακα. Περαιτέρω φορτία προστέθηκαν στην καθυστέρηση, η οποία έφθασε τα 18 εκατομμύρια βαρέλια.

Νωρίτερα φέτος, το Reuters ανέφερε ότι τα ινδικά κρατικά διυλιστήρια αναγκάστηκαν να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό αργό πέρυσι, αφού το Νέο Δελχί τους συνέστησε να μην εφαρμόζουν πληρωμές σε κινεζικά γιουάν, λόγω των τεταμένων σχέσεων με το Πεκίνο.

Τα διυλιστήρια στην Ινδία έχουν γίνει μεγάλοι αγοραστές ρωσικού αργού από τότε που οι δυτικοί εισαγωγείς επέλεξαν να σταματήσουν την αγορά του ως κύρωση κατά της Μόσχας. Ωστόσο, οι Ινδοί αγοραστές αντιμετωπίζουν, από τα τέλη του περασμένου έτους, μεγάλες δυσκολίες, λόγω της αυστηρότερης επιβολής των περιορισμών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail