Πρώην διοικητής του Ηνωμένου Βασιλείου: Η Ουκρανία σε "σοβαρό κίνδυνο" να χάσει τον πόλεμο από τη Ρωσία φέτος

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πιθανή ολοκληρωτική ήττα από τους Ρώσους φέτος, προειδοποίησε ο πρώην διοικητής της Κοινής Διοίκησης Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να συνεχίζεται στον τρίτο χρόνο της, η αριθμητικά και οπλικά υπεράριθμη Ουκρανία αντιμετωπίζει "σοβαρό κίνδυνο" να αναγκαστεί να παραδεχθεί την ήττα της Ρωσίας, δήλωσε ο στρατηγός Sir Richard Barrons στο BBC. Υπάρχει "σοβαρός κίνδυνος" να χάσει η Ουκρανία τον πόλεμο φέτος.

Ο πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Κοινών Δυνάμεων, που τώρα είναι γνωστή ως Στρατηγική Διοίκηση (StratCom), προειδοποίησε ότι η απαισιοδοξία μπορεί να εμφανιστεί στον λαό της Ουκρανίας και πως το κοινό μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται ότι η χώρα "δεν μπορεί να κερδίσει".

"Και όταν φτάσει σε αυτό το σημείο, γιατί οι άνθρωποι θα θέλουν να πολεμήσουν και να πεθάνουν πλέον, μόνο και μόνο για να υπερασπιστούν το αδικαιολόγητο;". διερωτήθηκε ο στρατηγός Barrons.

Μετά την αποτυχία της πολυδιαφημισμένης ουκρανικής αντεπίθεσης πέρυσι να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος του εδάφους της που είχε καταληφθεί από τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι δαπανήθηκαν τεράστιοι πόροι και ανθρώπινο δυναμικό κατά τη διάρκεια της αποστολής, αυξάνονται οι ανησυχίες πως η Ρωσία χρησιμοποίησε τον χρόνο απλώς για να ανασυνταχθεί για μια νέα εισβολή για να καταλάβει περισσότερα εδάφη.

"Κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι", δήλωσε ο στρατηγός Barrons, "αναμένουμε να δούμε μια μεγάλη ρωσική επίθεση, με την πρόθεση να κάνει κάτι περισσότερο από το να σπάσει μπροστά με μικρά κέρδη για να προσπαθήσει ίσως να διασπάσει τις ουκρανικές γραμμές.

"Και αν συμβεί αυτό, θα διατρέξουμε τον κίνδυνο οι ρωσικές δυνάμεις να διαπεράσουν και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν περιοχές της Ουκρανίας όπου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να τις σταματήσουν".

Ο πρώην κορυφαίος Βρετανός στρατηγός δήλωσε ότι η ουκρανική γραμμή του μετώπου στα ανατολικά της χώρας "χτυπιέται" επί του παρόντος από τους Ρώσους, οι οποίοι, όπως είπε, επιδεικνύουν ένα "πλεονέκτημα πέντε προς ένα σε πυροβολικό, πυρομαχικά και πλεόνασμα ανθρώπων που ενισχύεται από τη χρήση νεόκοπων όπλων".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail