«Η ουκρανική αντεπίθεση ήταν η μεγαλύτερη ήττα στη σύγχρονη ιστορία»

ukrinform.net
Freepen.gr - Η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ήττες στη σύγχρονη ιστορία, δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Σακς στο κοινωνικό δίκτυο X, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ίλον Μασκ για την πιθανή απώλεια όλων των εδαφών της Μαύρης Θάλασσας από την Ουκρανία.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Μασκ δήλωσε πως αν συνεχιστεί η σύγκρουση, η Ρωσία θα κερδίσει περισσότερα εδάφη και το Κίεβο μπορεί να χάσει τον έλεγχο της Οδησσού και την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.

"Η αντεπίθεση της Ουκρανίας ήταν μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία του σύγχρονου πολέμου: άρματα μάχης και στρατιώτες έτρεχαν κατά μέτωπο μέσα από ναρκοπέδια, ενώ το ρωσικό πυροβολικό έπεφτε βροχή πάνω τους από βαριά οχυρωμένες θέσεις", υπενθύμισε ο Sachs.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απερίσκεπτη υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο είναι αυτό που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση της Ουκρανίας.

"Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανόητοι στους οποίους δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη", σημείωσε ο επιχειρηματίας.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε ότι μέχρι η αμερικανική ηγεσία να λογοδοτήσει για τέτοιες πολιτικές, η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον αφανισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail