"Ισχυρή" η ρωσική οικονομική ανάπτυξη - ΔΝΤ

Sputnik / Alexey Maishev
Freepen.gr - Η ρωσική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σταθερά το 2024, προέβλεψε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων ευρωπαϊκών οικονομικών προοπτικών του οργανισμού, ο Άλφρεντ Κάμερ σημείωσε την ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας απέναντι στις εκτεταμένες κυρώσεις.

"Αυτό που προβλέπουμε για τη Ρωσία είναι στην πραγματικότητα η ανάπτυξη φέτος, και επίσης είδαμε αρκετά ισχυρή ανάπτυξη πέρυσι, η οποία εξηγείται από την οικονομική δραστηριότητα που παρέμεινε ισχυρή επειδή ο όγκος των εξαγωγών πετρελαίου παρέμεινε ενώ οι τιμές ήταν υψηλές", δήλωσε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Kammer, η χώρα απολαμβάνει την ανάκαμψη της κατανάλωσης, την αύξηση των πραγματικών μισθών και την ισχυρή αγορά εργασίας. Σημείωσε ότι μεγάλο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης μπορεί να εξηγηθεί από μια "έκρηξη επενδύσεων" στις κρατικές επιχειρήσεις, ιδίως σε εκείνες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, καθώς και από μια αύξηση των επενδύσεων που σχετίζονται με την υποκατάσταση των εισαγωγών.

"Δεν υπάρχει μεγάλη στήριξη από τη δημοσιονομική πλευρά, αλλά υπήρχε και αυτή. Το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής στήριξης δόθηκε στην ασφάλεια και την άμυνα. Έτσι, αυτό εξηγεί επίσης την αναβάθμιση των αριθμών μας για το 2023 για τη Ρωσία και τις προοπτικές ανάπτυξης για φέτος", κατέληξε ο κ. Kammer.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail