Όλοι οι Ουκρανοί πρέπει να πολεμήσουν - στρατηγός

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας από αυτούς δεν θα μπορέσει να αποφύγει την επιστράτευση, καθώς ο στρατός του Κιέβου υποφέρει από ελλείψεις προσωπικού, προειδοποίησε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Aleksandr Pavlyuk σε ανάρτησή του στο Facebook τη Δευτέρα.

Στο μήνυμά του, ο Pavlyuk κάλεσε τους Ουκρανούς "να αφήσουν στην άκρη τα συναισθήματά τους" και να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλώνοντας πως "ο στρατός και ο λαός είναι αδιαχώριστοι" και ότι "η προστασία του κράτους είναι συνταγματικό καθήκον του πολίτη".

"Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αδρανήσει. Το πρόσωπο της χώρας, η μοίρα του λαού μας διακυβεύεται", έγραψε ο διοικητής. Άφησε να εννοηθεί πως κανείς δεν θα γλιτώσει από τη Ρωσία στις μάχες, "ούτε εκείνοι που κρύφτηκαν, ούτε εκείνοι που πρόδωσαν την Ουκρανία".

Ο στρατηγός παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή του μετώπου "δεν είναι εύκολη", αλλά εκτίμησε πως είναι "πολύ πιο προβλέψιμη και ελεγχόμενη" από ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, τόνισε ότι όσο κι αν η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια με τη μορφή χρημάτων ή όπλων από το εξωτερικό, εξακολουθεί να υστερεί σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Pavlyuk σημείωσε επίσης την αρνητική στάση των Ουκρανών απέναντι στους υπαλλήλους των Τοπικών Κέντρων Στρατολόγησης (TCC) που είναι επιφορτισμένα με την επιστράτευση του πληθυσμού. Ο στρατηγός επέμεινε ότι αυτή η εχθρότητα είναι απαράδεκτη, καθώς πολλοί από τους εργαζόμενους στα TCC είναι βετεράνοι, και τόνισε πως οι πολίτες "δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τους κάνουν να αισθάνονται ένοχοι, ανεπιθύμητοι ή ανασφαλείς μπροστά σε εκείνους των οποίων τις ζωές κυριολεκτικά έσωσαν". Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι "το σύστημα TCC δεν είναι τέλειο" και πως η κυβέρνηση εργάζεται για τη βελτίωσή του.

Νωρίτερα, ο στρατηγός είχε δηλώσει ότι δεν αισθάνεται καμία συμπάθεια για κανέναν Ουκρανό που πέθανε προσπαθώντας να αποφύγει τη βίαιη στράτευση και πρότεινε να μην εκφράζονται τέτοια συναισθήματα προς όσους αποφεύγουν τη στράτευση, διότι αυτό υπονομεύει τις προσπάθειες επιστράτευσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail