Η αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε τιμή ρεκόρ του χρυσού

RIA Novosti / Pavel Lisitsyn
Freepen.gr - Η συνεχιζόμενη επιτάχυνση του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ικανή να φέρει την τιμή του χρυσού σε νέα ιστορικά ρεκόρ πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο Maxim Khudalov, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας Vector X, μοιραζόμενος τη γνώμη του με το RIA Novosti.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, η τιμή του χρυσού έφτασε σε ιστορικά υψηλά, ξεπερνώντας τα 2,4 χιλιάδες δολάρια ανά ουγγιά. Η αύξηση αυτή οφειλόταν τόσο στην επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όσο και στις προσδοκίες για αλλαγές στη νομισματική πολιτική του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος των ΗΠΑ (FRS).

"Πολλές πηγές μιλούν για την πιθανή συνέχιση της αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νέα ρεκόρ τιμών για το κίτρινο μέταλλο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους", σχολίασε ο Khudalov.

Προς το παρόν, ωστόσο, υπάρχει διόρθωση των τιμών του χρυσού από τα επίπεδα ρεκόρ λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου, εκτιμά ο ειδικός.

"Επιπλέον, η τιμή του μέταλλο έχει σημαντικά από το κόστος της παραγωγής επίπεδο της ακόμη και το υψηλότερο κόστος miners, επιτρέποντας τους παραγωγούς να εργαστούν ακόμη και το χαμηλότερο βαθμό ποιότητας ή, αυξάνοντας την προμήθεια του μετάλλου", κατέληξε ο Khudalov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail