Οι ηγέτες της ΕΕ παροτρύνουν να υιοθετήσουν πρόταση για τη χρήση των εισοδημάτων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την Ουκρανία

pixabay / NoName_13
Freepen.gr - Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, προέτρεψαν στην τελική τους δήλωση να υιοθετήσουν γρήγορα τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη χρήση των εισοδημάτων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας.

"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τις προτάσεις για τη διοχέτευση των έκτακτων εσόδων που προέρχονται από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας προς όφελος της Ουκρανίας και ζητεί την ταχεία υιοθέτησή τους", αναφέρεται στο έγγραφο.

Η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και ο Καναδάς έχουν δεσμεύσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας περίπου 300 δισ. δολαρίων. Περίπου 5-6 δισ. δολάρια από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται σε αμερικανικά αποθετήρια τίτλων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων βρίσκεται στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων στο διεθνές αποθετήριο τίτλων Euroclear στο Βέλγιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail