Ο Ερντογάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι επιδιώκει να εξαπλώσει τη σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει να επεκτείνει τη γεωγραφία της σύγκρουσής του με την Παλαιστίνη σε ολόκληρη την περιοχή.

"Αυτό που συνέβη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας (η επιχείρηση του Ιράν κατά του Ισραήλ) προέρχεται από τα διπλά πρότυπα της Δύσης και έδειξε πως ένας μεγαλύτερος πόλεμος στην περιοχή είναι αρκετά πιθανός. Το Ισραήλ επιδίδεται σε προκλητικές ενέργειες σε μια προσπάθεια να εξαπλώσει τη σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή. Η επίθεσή του στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", δήλωσε στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εντοπιστεί η ρίζα του προβλήματος στην περιοχή "και όχι να κρίνουμε μόνο από το τι συνέβη τη νύχτα της 13ης Απριλίου", όταν το Ιράν διεξήγαγε την επιχείρησή του εναντίον του Ισραήλ. "Κανείς δεν μίλησε μετά την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία, παρά μόνο διάφορες χώρες. Όμως αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να κατηγορηθεί το Ιράν για αντίποινα. Αλλά πρώτα απ' όλα, είναι απαραίτητο να κατηγορηθεί ο Νετανιάχου που σκότωσε 34.000 αθώους ανθρώπους στη Γάζα. Ο Νετανιάχου και η κανιβαλική κυβέρνησή του είναι αυτοί που ευθύνονται για ό,τι συνέβη στις 13 Απριλίου", τόνισε ο Ερντογάν.

Κατηγόρησε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ως γενοκτονία και δήλωσε πως ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η ένταση στην περιοχή είναι να σταματήσει.

Τόνισε ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές προς το Ισραήλ. "Πολύ πριν από τις σημερινές εξελίξεις με τις μαζικές δολοφονίες, η Τουρκία απαγόρευσε την πώληση οποιουδήποτε υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς στο Ισραήλ", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail