Το ΝΑΤΟ "ένα βήμα πριν" από την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία - Όρμπαν

Global Look Press / Meng Dingbo
Freepen.gr - Οι ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι δυνητικά έτοιμοι να αναπτύξουν δυνάμεις στην Ουκρανία, υποστήριξε την Παρασκευή ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Οι Βρυξέλλες βλέπουν τη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ως "δική τους" και δεν λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους που προκύπτουν από την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή τους, προειδοποίησε.

Η διάθεση των ηγετών της ΕΕ είναι "πολεμική", δήλωσε ο Όρμπαν σε συγκέντρωση του κόμματός του Fidesz ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. "Υπάρχει μια φιλοπόλεμη πλειοψηφία στις Βρυξέλλες σήμερα", είπε, προσθέτοντας πως η πολιτική του μπλοκ "κυριαρχείται από τη λογική του πολέμου". Οι πολιτικοί της ΕΕ έχουν ήδη επενδύσει τόσο πολύ στη σύγκρουση που αδυνατούν να δουν τα ελαττώματα της στρατηγικής τους, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Παρ' όλα τα "χρήματα και τα όπλα, η κατάσταση δεν βελτιώνεται [για το Κίεβο], στην πραγματικότητα χειροτερεύει... Είμαστε ένα βήμα πριν η Δύση στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία", προειδοποίησε ο Όρμπαν. "Πρόκειται για μια δίνη πολέμου που μπορεί να παρασύρει την Ευρώπη στα βάθη της. Οι Βρυξέλλες παίζουν με τη φωτιά".

Η Βουδαπέστη δε θα αφήσει να παρασυρθεί στις εχθροπραξίες και "δε θα μπει... στον πόλεμο με καμία πλευρά", δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η χώρα του "πρέπει να υπερασπιστεί την ειρήνη" παντού, συμπεριλαμβανομένων "των Βρυξελλών, της Ουάσινγκτον, του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ".

"Δε θέλουμε πόλεμο και δε θέλουμε η Ουγγαρία να γίνει ξανά παιχνίδι μεγάλων δυνάμεων", δήλωσε ο Όρμπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail