Το Κίεβο φέρνει χάος στην Ευρώπη

Freepen.gr - Ενώ ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει το ένα ουκρανικό οχυρό μετά το άλλο στις γραμμές του μετώπου, το ΝΑΤΟ μαζεύει χρήματα για να κρατήσει το καθεστώς του Κιέβου ζωντανό. Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία κυνηγάει τους ίδιους τους πολίτες της σε μια προσπάθεια να βρει περισσότερο κρέας για την κρεατομηχανή του πολέμου, αναφέρει το southfront.press.

Οι ρωσικές σημαίες υψώνονται στον ένα νεοκαταληφθέντα οικισμό μετά τον άλλο. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, η ταχεία ρωσική προέλαση είχε ως αποτέλεσμα τον έλεγχο τριών στρατηγικής σημασίας χωριών βόρεια της Αβντέεβκα. Καμία ανάπτυξη πρόσθετων ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων που είναι εξοπλισμένες με τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams, δεν βοήθησε να κρατηθεί η άμυνα δυτικά της Avdeevka. Όλα τα κύρια οχυρά εκεί έχουν ήδη πέσει. Εάν η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν επιτρέψει την απόσυρση των εναπομεινάντων στρατευμάτων από τα βόρεια περίχωρα του Μπερντίτσι, το πεδίο αυτό της μάχης είναι πιθανό να μετατραπεί σε έναν ακόμη μαζικό τάφο.

Ο ρωσικός στρατός κέρδισε επίσης άλλη μια βαριά μάχη στη νότια κατεύθυνση του Ντονέτσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν ερείσματα στο εργοστάσιο πυρίμαχων υλικών στην Krasnogorovka. Αυτή η μεγάλη εγκατάσταση μετατράπηκε στο κύριο προπύργιο του ουκρανικού στρατού στην περιοχή, το οποίο προκειμένου να ενισχυθεί, στάλθηκαν μεγάλα μέσα. Η ρωσική σημαία πάνω από το εργοστάσιο μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής στη μάχη για την πόλη, η οποία βρίσκεται στους λόφους και προσφέρει έλεγχο πυρός σε μια μεγάλη γύρω περιοχή.

Ο ρυθμός της ρωσικής προέλασης προς διάφορες κατευθύνσεις σηματοδοτεί ρωγμές στο σύνολο της ουκρανικής άμυνας στο Ντονμπάς και την εξάντληση του ουκρανικού στρατού.

Κανένα ποσό στρατιωτικής υποστήριξης από τη Δύση δε θα μπορούσε να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρά μόνο να παρατείνει την αγωνία του. Υποφέροντας από βαριές απώλειες, το Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με οξεία έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Ενώ οι στρατιωτικοί κομισάριοι κυνηγούν οδηγούς για τα άρματα μάχης Leopard και Abrams στους δρόμους, το Κίεβο λαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα αναζητώντας κάποιους νόμιμους τρόπους για να επεκτείνει την κινητοποίηση. Το Μάιο, ένας νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ και θα επιτρέψει στο Κίεβο να πάρει περισσότερους νέους, ηλικιωμένους και ανάπηρους στο μέτωπο. Παραβιάζοντας το Σύνταγμα, το Κίεβο δεν επιτρέπει στους εν δυνάμει στρατιώτες να κρύβονται ούτε στην Ουκρανία ούτε στο εξωτερικό. Η Ουκρανία ανέστειλε όλες τις προξενικές υπηρεσίες σε άνδρες στρατιωτικής ηλικίας που ζουν στο εξωτερικό.

Η πολιτική του Κιέβου μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση μερικών ακόμη βομβαρδιστικών, αλλά έχει σημαντικότερες μακροπρόθεσμες συνέπειες, κυρίως για τα ευρωπαϊκά κράτη που ήδη υποφέρουν από τον κακό έλεγχο της μετανάστευσης. Πεταγμένοι έξω από το νόμιμο πεδίο, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί έχουν κάθε ευκαιρία να ενισχύσουν ακμάζουσες εγκληματικές δομές στην Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail