"Κήρυξη πολέμου": Πώς η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν εντάσσεται στη γενικότερη εικόνα

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλείται «κήρυξη πολέμου» και αυτό ακριβώς ήταν. Η βολή περισσότερων από 300 drones και πυραύλων σε άλλη χώρα είναι σίγουρα μια πράξη πολέμου και το ιρανικό κοινοβούλιο φώναζε δυνατά «θάνατος στο Ισραήλ» καθώς συνέβαινε. Πολλοί είναι σοκαρισμένοι που εξελίσσεται ένας πλήρης πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, αλλά όσοι παρακολουθούν τη δουλειά μου δεν είναι καθόλου σοκαρισμένοι. Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς περιμέναμε. Γράφω για έναν επερχόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν εδώ και χρόνια και στο βιβλίο μου με τίτλο «Χαμένες προφητείες του μέλλοντος της Αμερικής» περιγράφω τι θα συμβεί με μεγάλη λεπτομέρεια. Η αλήθεια είναι λοιπόν πως το περιμέναμε πολύ καιρό και τώρα είναι εδώ.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά την είσοδο των στρατευμάτων του IDF στη Γάζα, πολλοί άνθρωποι εκεί έξω δεν πίστευαν αρχικά ότι θα ξεσπούσε ένας μεγάλος περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Αλλά τώρα πολλοί από αυτούς τους αμφισβητούμενους αρχίζουν να έρχονται προς τα εδώ.

Ένας μεγάλος περιφερειακός πόλεμος έφτασε. Μετά την άμεση επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το Σάββατο, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Isaac Herzog χαρακτήρισε αυτή την επίθεση «κήρυξη πολέμου»:
Το Ισραήλ χαρακτήρισε την άνευ προηγουμένου επίθεση με 350 πυραύλους του Ιράν ως «κήρυξη πολέμου» και επιβεβαίωσε ότι έχει εγκρίνει σχέδια για «επιθετική και αμυντική δράση».

Ο πρόεδρος της χώρας Ισαάκ Χέρτζογκ επέμεινε πως το Ισραήλ δεν ήθελε πόλεμο, αλλά υποστήριξε ότι θα αντεπιτεθούν μετά την τολμηρή αεροπορική επιδρομή του Ιράν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Είπε πως «είναι καιρός ο κόσμος να αντιμετωπίσει αυτήν την αυτοκρατορία του κακού στην Τεχεράνη» και ξεκαθαρίζει ότι η συμπεριφορά της είναι «απαράδεκτη».

Ο Πρόεδρος Χέρτζογκ είπε στο Sky News: «Είναι μια κήρυξη πολέμου… εξετάζουμε όλες τις επιλογές και είμαι βέβαιος πως θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τον λαό μας».
Ο Χέρτζογκ έχει δίκιο.

Ήταν κήρυξη πολέμου.

Και καθώς τα drones και οι πύραυλοι ήταν στον αέρα, το ιρανικό κοινοβούλιο φώναζε «θάνατος στο Ισραήλ».
 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φρικάρει γιατί δεν επιθυμεί απεγνωσμένα ένα μεγάλο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μας λένε πως ο αμερικανικός στρατός θα είναι εκεί για να υπερασπιστεί το Ισραήλ, αλλά έχουν επίσης ξεκαθαρίσει ότι ο στρατός μας δεν θα είναι μέρος οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας κατά του Ιράν:
Μία ημέρα αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια ιστορική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ τόνισαν την Κυριακή πως έχουν δεσμευτεί να υπερασπιστούν τον μακροχρόνιο σύμμαχό τους – αλλά δε θα ήταν μέρος οποιασδήποτε ανταποκριτικής δράσης που θα μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν την κλιμάκωση και δε θέλουν πόλεμο με το Ιράν.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους τόνισε ότι οι ΗΠΑ δε συμμετείχαν στην αρχική ισραηλινή επίθεση που σκότωσε δύο Ιρανούς διοικητές στη Συρία νωρίτερα αυτόν το μήνα και οδήγησε στην επίθεση του Ιράν το Σάββατο. Ο αξιωματούχος ανέφερε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να μειώσει τη θερμοκρασία σε μια συνομιλία με τον Νετανιάχου το βράδυ της Κυριακής.
Η κλήση μεταξύ Μπάιντεν και Νετανιάχου υποτίθεται ότι ήταν εμπιστευτική.

Αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν το διέρρευσε στον Τύπο για κάποιο λόγο.

Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι είναι πολύ αναστατωμένοι για αυτό. Στην πραγματικότητα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο πιστεύει ότι ο Μπάιντεν προσπαθεί να παρενοχλήσει «αντισημίτες, αντι-ισραηλινούς, υπέρ της τρομοκρατίας στοιχεία» στο δικό του κόμμα:
Μια αναφορά του Axios το βράδυ του Σαββάτου αναφέρει ότι ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου στην κλήση τους πως οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε αντεπιθέσεις εναντίον του Ιράν.

Ο Ρούμπιο ισχυρίζεται ότι αυτή η πτυχή της κλήσης διέρρευσε σκόπιμα από τον Λευκό Οίκο ως συμπαράσταση σε «αντισημίτες, αντι-Ισραηλινούς, φιλο-τρομοκρατικά στοιχεία» του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Γνωρίζουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει – το ξέρουν αυτό στην πραγματικότητα», είπε ο Ρούμπιο στον παρουσιαστή του CNN State of the Union, Τζέικ Τάπερ, την Κυριακή. «Λοιπόν, γιατί να το διαρρεύσει ο Λευκός Οίκος;»
Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί πραγματικά να πείσει το Ισραήλ να μην απαντήσει.

Φαίνεται όμως πως κάποια στιγμή θα έρθει ανταπόκριση.

Στην πραγματικότητα, η USA Today αναφέρει ότι «πολλοί αξιωματούχοι είπαν την Κυριακή πως θα υπάρξουν κάποιου είδους αντίποινα»:
Το Ισραήλ δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το πώς θα απαντήσει σε μια επίθεση του Ιράν που είδε κύματα πυραύλων και μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν, να εκτοξεύονται προς το έδαφός του, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.

Όμως πολλοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Κυριακή ότι θα υπάρξουν κάποιου είδους αντίποινα. Και αυτό όχι μόνο απομακρύνει εντελώς τη μακροχρόνια σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν, αλλά κινδυνεύει να πυροδοτήσει μια ευρύτερη, άμεση στρατιωτική κλιμάκωση που θα μπορούσε να προκαλέσει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.
Πότε θα γίνει;

Δεν ξέρουμε.

Πώς θα μοιάζει;

Δεν ξέρουμε.

Αλλά εάν το Ισραήλ χτυπήσει ιρανικό έδαφος, οι Ιρανοί έχουν ήδη δηλώσει ότι θα αντεπιτεθούν.

Δυστυχώς, οι Ρώσοι έστειλαν ένα πολεμικό πλοίο οπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στην περιοχή:
Η Ρωσία έστειλε τη φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, Marshal Shaposhnikov, οπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω της Διώρυγας του Σουέζ λίγες ώρες μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με εκατοντάδες πυραύλους και drones.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την παρουσία του πλοίου στην περιοχή, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί στο πλαίσιο του σχεδίου αποστολής.
Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον πως όλα αυτά συνέβησαν λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την έκλειψη.

Πάντα έλεγα ότι δεν περίμενα να συμβεί κάποιο είδος καταστροφής ή έκτακτης ανάγκης στις 8 Απριλίου.

Πιστεύω ότι η έκλειψη ήταν σημάδι, προειδοποίηση και προστάδιο.

Και προειδοποίησα τους αναγνώστες μου ότι θα έπρεπε να ανησυχούν όλοι για αυτό που θα έρθει τις μέρες, μήνες και χρόνια μετά την έκλειψη.

Προφανώς, κάτι έχει αλλάξει.

Από αυτό το σημείο και μετά, οι πόλεμοι και οι φήμες για πολέμους θα είναι συνεχώς στους τίτλους των εφημερίδων, και στον απόηχο της επίθεσης του Ιράν οι αναζητήσεις στο Google για τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέβηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών:
Οι Αμερικανοί πανικόβλητοι έψαξαν τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» και άλλες σχετικές έρευνες μετά την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στο Ισραήλ με εκατοντάδες πυραύλους και drones.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Google Trends, οι αναζητήσεις για τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» αυξήθηκαν σε εθνικό επίπεδο, φτάνοντας σε υψηλό πέντε ετών.

Οι Αμερικανοί αναζήτησαν επίσης «Πότε θα αρχίσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» και «Πότε θα συμβεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» και ακόμη και «Alexa, πότε θα ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», καθώς και «Πρόκειται για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
Πιστεύω πως τα πράγματα θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα τώρα.

Εάν ζείτε στη Μέση Ανατολή, σας προτρέπω θερμά να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Αυτός ο πόλεμος μαγειρεύεται εδώ και χρόνια και ο θάνατος και η καταστροφή που θα γίνουμε σύντομα μάρτυρες θα συγκλονίσουν ολόκληρο τον πλανήτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail