Πρώην στέλεχος του Κογκρέσου: Οι Ρώσοι πολεμούν αποτελεσματικά, ενώ οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον πόλεμό του στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην υπάλληλος του αμερικανικού Κογκρέσου και γεωπολιτικός αναλυτής Brandon Weichert σε άρθρο του στην Daily Express.

"Σήμερα, οι Ρώσοι πολεμούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, ενώ οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν παρά τη δυτική υποστήριξη", τόνισε ο Weichert.

Ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε επίσης ότι εάν η Ουκρανία είχε αποδεχθεί τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης το 2022, θα μπορούσε να είχε αποφύγει μια σχεδόν εγγυημένη ήττα.

"Αυτή ήταν η στιγμή που το Κίεβο θα μπορούσε να είχε συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τους Ρώσους και να διατηρήσει το ελεύθερο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας υπό τον έλεγχο του Κιέβου. Δυστυχώς, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί κατέστρεψαν τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια πίεσαν την κυβέρνηση Ζελένσκι να εγκαταλείψει την προσπάθεια για ειρήνη", κατήγγειλε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail