Η Ρωσία δοκίμασε άκρως απόρρητο πυρηνικό πύραυλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sputnik / Russian Defence Ministry / Vadim Savitskii
Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι πραγματοποιήθηκε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από το πεδίο βολής Kapustin Yar στην περιοχή του Αστραχάν.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων "εκτόξευσαν με επιτυχία ICBM ενός κινητού επίγειου πυραυλικού συστήματος" από τη διυπηρεσιακή εγκατάσταση δοκιμών κοντά στο Βόλγκογκραντ. Η δοκιμή ήταν επιτυχής και έδειξε "την υψηλή αξιοπιστία των εγχώριων πυραύλων, διασφαλίζοντας την στρατηγική ασφάλεια της χώρας".

Ο τύπος του συστήματος που δοκιμάστηκε δε διευκρινίστηκε. Η Ρωσία χρησιμοποιεί σήμερα τους πυραύλους RS-24 Yars (γνωστούς από το ΝΑΤΟ ως SS-29) ως κινητή πυρηνική αποτροπή, αλλά φέρεται να αναπτύσσει και ένα διάδοχο του συστήματος αυτού.

Οι Yars - ένα ρωσικό ακρωνύμιο για τον "πύραυλο ατομικής αποτροπής" - τέθηκαν σε υπηρεσία μόλις πριν από λίγα χρόνια, αντικαθιστώντας πλήρως το σύστημα RT-2PM2 Topol-M (SS-27). Ο πύραυλος στερεού καυσίμου προορίζεται να μεταφέρει πολλαπλές θερμοπυρηνικές κεφαλές και μπορεί να αναπτυχθεί από κινητά οχήματα ή σιλό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail