Δεν υπάρχει "άμεση απειλή" από τη Ρωσία - ανώτερος αξιωματικός του ΝΑΤΟ

pixabay / daniel_diaz_bardillo
Freepen.gr - Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του μπλοκ, ναύαρχος Rob Bauer.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρίγα την Παρασκευή, ο Μπάουερ, ο οποίος διοικούσε τις ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις μεταξύ 2017 και 2021, δήλωσε πως "δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί σε οποιοδήποτε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ".

Ενώ τόνισε πως δεν πιστεύει ότι "υπάρχει άμεση απειλή", άφησε να εννοηθεί πως "οι φιλοδοξίες της Ρωσίας υπερβαίνουν την Ουκρανία". Ο Μπάουερ είπε ότι αυτό σημαίνει πως το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για μια πιθανή αντιπαράθεση.

Στάθηκε επίσης στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι μια εκ νέου αναμέτρηση μεταξύ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του εν ενεργεία Τζο Μπάιντεν. Ο ναύαρχος δήλωσε πως δεν φοβάται μια νίκη του Τραμπ, εξηγώντας ότι οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του ρεπουμπλικάνου για το ΝΑΤΟ δεν στρέφονται κατά του ίδιου του μπλοκ, αλλά μάλλον σημειώνουν πως ορισμένα μέλη πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail