Ο ρωσικός στρατός σπρώχνει τα μέτωπα του Ντονμπάς προς τα δυτικά

Freepen.gr - Μετά από μια σύντομη παύση, ο ουκρανικός στρατός επανέλαβε τις επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα μετόπισθεν της Ρωσίας. Στις 2 Απριλίου, ουκρανικά UAV έφτασαν στη Δημοκρατία του Ταταρστάν. Ένας από τους στόχους ήταν ένας κοιτώνας στην ειδική οικονομική ζώνη γνωστή ως Alabuga, όπου σύμφωνα με πληροφορίες παράγονται τα ρωσικά UAV Geran. Τα εργαστήρια φέρεται να μην υπέστησαν ζημιές, αλλά τουλάχιστον επτά πολίτες τραυματίστηκαν, γράφει το southfront.press.

Ένα άλλο UAV στόχευσε ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή, αλλά καταστράφηκε από ρωσικά μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι στόχοι της επίθεσης βρίσκονται σε απόσταση άνω των 1000 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε πιθανότατα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι μεγάλου βεληνεκούς που βασίζονται σε αεροσκάφη με ελαφρύ κινητήρα. Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να είναι το ουκρανικό Aeroprakt A-22 αναβαθμισμένο σε μη επανδρωμένο όχημα με αυξημένη εμβέλεια πτήσης. Αυτά τα ελαφρά μηχανοκίνητα αεροσκάφη χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες για τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου σε πίσω περιοχές, καθώς και για τη μεταφορά όπλων πέρα από τα σύνορα.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιούσε τα UJ-22 Airborne UAV, το μέγιστο εύρος πτήσης των οποίων φέρεται να είναι περίπου 800 χιλιόμετρα.

Ο ρωσικός στρατός δεν έχασε το χρόνο του ούτε χθες το βράδυ. Ένα νέο κύμα χτυπημάτων ακριβείας στόχευσε τις ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του στρατιωτικο-βιομηχανικού τους συμπλέγματος. Οι τοπικές ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές στο Krivyi Rih. Περισσότερες εκρήξεις βροντοφώναξαν στις περιοχές Dnipropetrovsk, Zaporozhie και Kharkiv.

Οι μαζικές ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις έχουν ως στόχο να περιπλέξουν τη στρατιωτική υλικοτεχνική υποδομή του ουκρανικού στρατού και να εμποδίσουν το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας να ξεκινήσει πλήρη επιχείρηση.

Περισσότερα ρωσικά πλήγματα είχαν ως στόχο ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ουκρανών πεζοναυτών στην περιοχή του Μυκολαίβ δέχθηκε επίθεση.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να ωθεί τα μέτωπα του Ντονμπάς προς τα δυτικά. Νέα ρωσικά κέρδη αναφέρθηκαν δυτικά της Avdeevka. Μετά τη νίκη τους στην Orlovka, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη Semenovka. Κανένα ποτάμι δεν μπορούσε να προστατεύσει την ουκρανική φρουρά στο χωριό και, μετά τις παρατεταμένες μάχες, οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν ερείσματα στο νότιο τμήμα του οικισμού. Τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν προς τα βόρεια. Μαζί με τους δυτικούς δρόμους του Berdychi, αυτό είναι το τελευταίο τους προπύργιο δυτικά της Avdeevka. Στη συνέχεια, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν δεκάδες χιλιόμετρα μέσα από τα χωράφια υπό σφοδρά πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν νέες θέσεις στα κυρίαρχα υψώματα προς την κατεύθυνση του Artyomovsk. Αφού έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Krasnoe, επέκτειναν γρήγορα τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια του χωριού και προσέγγισαν τα περίχωρα του κύριου ουκρανικού προπυργίου, του Chasov Yar. Ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζεται για την επερχόμενη ρωσική επίθεση και τις νέες βαριές αστικές μάχες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail