Η ΕΕ θα επηρεαστεί από τη δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων - εμπειρογνώμονας

Freepen.gr - Η Ευρώπη θα επηρεαστεί από τη δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά αυτό δεν αφορά ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ο καθηγητής Οικονομίας και Δικαίου του HEC Paris Armin Steinbach.

"Ενώ διακυβεύονται λίγα συμφέροντα των ΗΠΑ, τότε θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πυροβολήσει το πόδι της", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Η Μόσχα θα καταφύγει με τη σειρά της σε τέτοια μέτρα που θα καλύπτουν σε πρώτη φάση τις ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε ο Steinbach. "Τα βήματα της Ρωσίας ως απάντηση σε μια τέτοια κατάσχεση θα στρέφονται κυρίως κατά της Ευρώπης", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας. "Τουλάχιστον 200 δισ. ευρώ ρωσικών περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται στην ΕΕ. Το ποσό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τα ρωσικά κεφάλαια που φυλάσσονται στις ΗΠΑ", σημείωσε.

Επιπλέον, η δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα ωθούσε τους επενδυτές να απομακρυνθούν από την ΕΕ λόγω της μη τήρησης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. "Αυτό, παρεμπιπτόντως, δεν απασχολεί ιδιαίτερα μια τόσο κυρίαρχη οικονομική δύναμη όπως οι ΗΠΑ", δήλωσε ο Στάινμπαχ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νωρίτερα την πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από τα δεσμευμένα ρωσικά κεφάλαια για να βοηθηθεί το Κίεβο. Οι πρώτες χορηγήσεις μπορούν να γίνουν ήδη από τον Ιούλιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail