Ιράν και Ρωσία κοντά σε νέα συνθήκη - Μόσχα

Kremlin Press Office
Freepen.gr - Η Μόσχα και η Τεχεράνη επεξεργάζονται την τελική εκδοχή μιας νέας συνολικής συνθήκης, την οποία βρίσκονται κοντά στην υπογραφή της, σύμφωνα με τον διευθυντή του Δεύτερου Τμήματος Ασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζαμίρ Καμπούλοφ.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, ο αξιωματούχος δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε η συμφωνία θα είναι έτοιμη προς υπογραφή, αλλά σημείωσε ότι το σχέδιο βρισκόταν ήδη σε "υψηλό επίπεδο ετοιμότητας" στις αρχές του έτους, αλλά έκτοτε έχει καθυστερήσει για αβέβαιο χρονικό διάστημα λόγω ορισμένων αναθεωρήσεων από την ιρανική πλευρά.

Η διμερής συνθήκη προετοιμάζεται κατόπιν εντολής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι, οι οποίοι συμφώνησαν να την αναπτύξουν τον Ιανουάριο του 2022, προκειμένου να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση.

Εν τω μεταξύ, η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης συνέχισε να αναπτύσσεται σε άλλους τομείς τα τελευταία χρόνια, καθώς οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ενεργά η μία την άλλη στη διεθνή σκηνή. Μετά την ισραηλινή επίθεση αυτής της εβδομάδας κατά της ιρανικής διπλωματικής αποστολής στη Δαμασκό, η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail