Οι ΗΠΑ στέλνουν ιρανικά όπλα στην Ουκρανία

X / CENTCOM
Freepen.gr -  Η Ουάσινγκτον κατέσχεσε και μετέφερε στο Κίεβο χιλιάδες τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και πολυβόλα, με πάνω από μισό εκατομμύριο σφαίρες, καθώς και εκτοξευτές χειροβομβίδων και τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, ανακοίνωσε την Τρίτη η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.
 
Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου και περιλάμβανε "αρκετό υλικό" για να εξοπλιστεί μια μόνο ουκρανική ταξιαρχία με φορητά όπλα, ανέφερε η CENTCOM σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

"Η αμερικανική κυβέρνηση μετέφερε πάνω από 5.000 AK-47, πολυβόλα, τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, RPG-7 και πάνω από 500.000 σφαίρες των 7,62 χιλιοστών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις", έγραψε.

Το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά βρίσκονταν καθ' οδόν από το Ιράν προς την πολιτοφυλακή των Χούτι στην Υεμένη, κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ, όταν κατασχέθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τους συμμάχους του από διάφορα "διερχόμενα απάτριδα σκάφη" στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης μεταξύ Μαΐου 2021 και Φεβρουαρίου 2023.

Το Δεκέμβριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ "απέκτησε την κυριότητα αυτών των πυρομαχικών" μέσω των απαιτήσεων κατάσχεσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κατάσχεση αστικών περιουσιακών στοιχείων είναι μια πρακτική που επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποιούνται σε εγκληματικές δραστηριότητες και έχει επικριθεί εδώ και καιρό ως de facto κλοπή.

"Η αμερικανική CENTCOM έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να αντιμετωπίσει τη ροή της ιρανικής θανατηφόρας βοήθειας στην περιοχή με όλα τα νόμιμα μέσα", υποστήριξε, επιμένοντας ότι η "υποστήριξη της Τεχεράνης σε ένοπλες ομάδες απειλεί τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail