Το ουκρανικό μέτωπο στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Freepen.gr - Οι συνεχιζόμενες ρωσικές προελάσεις προς διάφορες κατευθύνσεις στα ουκρανικά μέτωπα καταδεικνύουν την αδυναμία του ουκρανικού στρατού να διατηρήσει τις αμυντικές του θέσεις και να διασώσει τον έλεγχο των εδαφών του. Τα συνεχή πλήγματα ακριβείας από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν έχουν φέρει ολόκληρη τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Διάφοροι εμπειρογνώμονες στη Ρωσία, την Ουκρανία και το εξωτερικό πιστεύουν ότι το σημείο καμπής στον πόλεμο μπορεί να έρθει στο εγγύς μέλλον και πως ο ρωσικός στρατός θα διασπάσει το μέτωπο, γράφει το southfront.press.

Η νύχτα της 12ης Απριλίου σημαδεύτηκε από ένα νέο κύμα χτυπημάτων σε ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη. Τα UAV έπληξαν στόχους στο Κίεβο, το Κρίβοϊ Ρογκ και το Σταροκωνσταντίνοφ, καθώς και στις περιοχές της Οδησσού, του Ζαπορόζιε και της Βινίτσιας.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν και πάλι τον TPP Ladyzhenskaya στην περιοχή Vinnytsia. Οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να αποκαταστήσουν εν μέρει τη λειτουργία αυτής της μεγάλης μονάδας παραγωγής ενέργειας μετά τις προηγούμενες ρωσικές επιθέσεις, αλλά μάταια.

Περισσότερα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Geran έφτασαν ως συνήθως στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, το οποίο προηγουμένως επρόκειτο να υποδεχθεί αεροσκάφη F-16 του ΝΑΤΟ. Όλες οι προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να αποκαταστήσει τις υποδομές του αποδείχθηκαν επίσης μάταιες λόγω των συνεχών καταστροφικών ρωσικών επιθέσεων.

Περισσότερες εκρήξεις βροντοφώναξαν στις περιοχές της περιοχής Ζαπορόζιε που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου. Ζημιές από πυρκαγιές προκλήθηκαν στις περιοχές ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των συναδέλφων τους από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών, καθώς και σε αποθήκες αποθήκευσης όπλων.

Παρ' όλες τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών προστατών του να διαβεβαιώσουν την κοινή γνώμη για την απειλή γενοκτονίας του ουκρανικού λαού και την σκληρότητα του ρωσικού στρατού, τα συνεχιζόμενα μαζικά ρωσικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία δεν οδήγησαν σε καμία απώλεια αμάχων.

Η Μόσχα επισήμως υπογράμμισε ότι με βάση ανθρωπιστικές εκτιμήσεις δεν εξαπέλυσε μαζικά πλήγματα στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές τον χειμώνα, προκειμένου να μην αφήσει τις μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν εξήγησε πως τα πλήγματα στο ενεργειακό σύστημα εξυπηρετούν τον στόχο της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας. Αυτός είναι ο πρωταρχικός τρόπος για να επηρεαστεί το στρατιωτικο-βιομηχανικό της σύμπλεγμα.

Υποφέροντας από οξεία έλλειψη πυρομαχικών και τρομακτικές απώλειες στρατιωτικού προσωπικού, οι αμυνόμενες ουκρανικές μονάδες βρέθηκαν ίσως στην πιο ευάλωτη κατάσταση στο μέτωπο. Εν τω μεταξύ, η έλλειψη αποτελεσματικών συστημάτων αεράμυνας εμποδίζει τον ουκρανικό στρατό να προστατεύσει τα νώτα του. Η ταλαιπωρημένη ουκρανική άμυνα δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα και αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση του μετώπου και στην έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ, "πολύ σύντομα το μόνο θέμα για διαπραγματεύσεις θα είναι η άνευ όρων παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου" και η Μόσχα συμβούλευσε τη Δύση να προετοιμαστεί γι' αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail