Η επίθεση στο Ιράν - Τι γνώριζαν οι ΗΠΑ και πότε το έμαθαν;

Όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με την προετοιμασία του βομβαρδισμού του Ισραήλ από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους του Ιράν στις 14 Απριλίου, οι Ιρανοί σαφώς προειδοποίησαν εκ των προτέρων για τα σχέδιά τους τα γειτονικά κράτη στον Περσικό Κόλπο καθώς και την Τουρκία. Αμερικανοί αξιωματούχοι το αρνήθηκαν σθεναρά και στη συνέχεια επέμειναν ότι το Ισραήλ πέτυχε μια συντριπτική νίκη. Απολαύστε τη μυρωδιά της πολιτικής μαλ@κίας. Σωρεύεται όλο και πιο ψηλά και πιο βαθιά..

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το οποίο με φέρνει στο τελευταίο κομμάτι του Sy Hersh. Σίγουρα είναι ένα μυαλό που προκαλεί αναστάτωση. Ο Sy Hersh γράφει:

Έχω περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας μου κάνοντας ρεπορτάζ για τα κακώς κείμενα και τα χειρότερα του αμερικανικού στρατού, ειδικά κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αλλά ήρθε η ώρα τώρα να χειροκροτήσω την ευφυΐα του προσωπικού σχεδιασμού του Πενταγώνου και των επιχειρησιακών αξιωματικών που έκαναν αυτό που η Αμερική διαβεβαίωσε τη θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία του Ιράν ότι θα μπορούσε να κάνει: να επιτρέψουν στο Ιράν να απαντήσει σε μια ακόμη ισραηλινή δολοφονία εκτοξεύοντας περισσότερα από τριακόσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προς ισραηλινούς στόχους, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να καταρριφθούν από τον ουρανό πριν χτυπήσουν το έδαφος εκεί. Ήταν ένα τεράστιο στοίχημα και απέδωσε.

Δεν ξέρω τι συνέβη στο φίλο μου. Τον χρησιμοποιούν για να κάνουν προπαγάνδα. Η άποψη ότι το Ιράν εκτόξευσε "περισσότερα από τριακόσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προς ισραηλινούς στόχους" μόνο και μόνο για να τα καταρρίψει επειδή το υπουργείο Άμυνας του Λόιντ Όστιν ενορχήστρωσε αυτό το αποτέλεσμα μέσω ενός παρασκηνιακού καναλιού με έναν Ρώσο στρατηγό και ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτό είναι γελοία. Συγγνώμη. Πρέπει να πετάξω την "κόκκινη" σημαία. Όχι για τον Sy, αλλά για τις πηγές του. Η αποτυχία του Sy σε αυτό το κομμάτι, κατά την κρίση μου, είναι ότι δέχτηκε τοις μετρητοίς αυτό που του είπε η υψηλόβαθμη πηγή του.

Δεν μου επιτρέπεται να κατονομάσω τους Αμερικανούς ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματικούς και συμβούλους που έκαναν πραγματικότητα την ασυνήθιστη ψεύτικη πυραυλική επίθεση. Αλλά είναι σημαντικό να πω ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, του οποίου η ομάδα εξωτερικής πολιτικής δεν συμμετείχε στη διαδικασία, αποδέχθηκε το σχέδιο υψηλού ρίσκου και προέτρεψε δημοσίως τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, του οποίου η πολιτική καριέρα και η προσωπική ελευθερία εξαρτώνται από τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα, και την υπόλοιπη ισραηλινή ηγεσία να μην απαντήσουν στο Ιράν.

Η βασική πληροφορία που λείπει από την ιστορία του Sy είναι πώς ένας Ρώσος στρατηγός έπεισε το Ιράν να "επιτρέψει" την κατάρριψη των πυραύλων του. Τι κερδίζει το Ιράν από αυτό; Τροφοδοτώντας τη δυτική προπαγάνδα ότι οι πύραυλοι του Ιράν είναι σκατά και πως το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ είναι απαράμιλλο; Ναι, μπορώ να δω τους μουλάδες να το χάφτουν αυτό (ΟΧΙ!!!!).

Το Ιράν δεν εξαπέλυσε μια "ψεύτικη πυραυλική επίθεση". Το Ιράν εξαπέλυσε μια συντονισμένη επίθεση με drone, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους. Η εκδοχή που διοχετεύεται στη Sy είναι, κατά τη γνώμη μου, μια ιστορία κάλυψης για να κρύψει αυτό που έκανε ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς. Σύμφωνα με τον Pepe Escobar, ο οποίος υποθέτω ότι έχει κάποιες καλά συνδεδεμένες πηγές στα έθνη του Περσικού Κόλπου, ο Burns συναντήθηκε στο Ομάν με μια ιρανική αντιπροσωπεία τις ημέρες πριν από τις 14 Απριλίου και έλαβε διαβεβαιώσεις πως το Ιράν δεν επρόκειτο να προκαλέσει μαζικές απώλειες στο Ισραήλ. Αντιθέτως, το Ιράν χρησιμοποίησε το πρώτο κύμα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ως απλά πιόνια σε μια περίτεχνη παρτίδα στρατιωτικού σκακιού. Οι Ιρανοί ανέμεναν πλήρως ότι αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα καταρρίπτονταν. Αυτό το πρώτο κύμα επιθέσεων παρείχε στο Ιράν κάποιες κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διάταξη και την ικανότητα του συστήματος Iron Dome του Ισραήλ.

Το επόμενο κύμα - πύραυλοι κρουζ - έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και παρείχε στους Ιρανούς αναλυτές μια πρόσθετη απόρριψη πληροφοριών σχετικά με το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ. Ήταν το τρίτο σκέλος της επίθεσης - οι βαλλιστικοί πύραυλοι, οι οποίοι έπληξαν τρεις διαφορετικές ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ενώ το Ισραήλ επιμένει ότι δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές, το Ισραήλ δεν επέτρεψε σε κανέναν ισραηλινό δημοσιογράφο να μεταβεί στις εγκαταστάσεις αυτές και να δείξει ζωντανά βίντεο από τη "μη πρόκληση ζημιών". Το Ισραήλ δεν είχε καμία απάντηση για αυτούς τους πυραύλους. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστελνε το Ιράν. Το Ιράν μπορεί να χτυπήσει το Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους, αφού εξουδετερώσει το σύστημα αεράμυνάς του, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ισραήλ για να σταματήσει το Ιράν.

Ο κόσμος τώρα περιμένει και παρακολουθεί για να δει αν το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει τον όρκο του για αντίποινα κατά του Ιράν. Ο πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi επανέλαβε σε ομιλία του στις 17 Απριλίου στην Τεχεράνη πως αν το Ισραήλ επιλέξει να επιτεθεί στο Ιράν, το Ιράν θα εξαπολύσει μια πιο πυκνή, θανατηφόρα επίθεση σε απάντηση.

Φαίνεται ότι οι ρωσικές και κινεζικές αρχές βρίσκονται σε τακτική επαφή με το Ιράν προσπαθώντας να περιορίσουν την κρίση. Τουλάχιστον καταλαβαίνουν πώς αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να φέρει τον κόσμο αντιμέτωπο με μια κρίση που θα φούντωνε ακόμη περισσότερο από τα πυρηνικά όπλα.

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του Ισραήλ συνεχίζουν να επιμένουν ότι θα προβούν σε αντίποινα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε αν είναι σοβαροί ή όχι μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail