Η Γαλλία θα υποχωρήσει από την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας οικονομίας - ΔΝΤ

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr - Η αργή οικονομική ανάπτυξη θα ωθήσει τη Γαλλία εκτός του καταλόγου των δέκα μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου εντός πέντε ετών, σύμφωνα με επικαιροποιημένες παγκόσμιες προοπτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο οργανισμός που εδρεύει στην Ουάσινγκτον αναμένει ότι η συμβολή της Γαλλίας στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης (PPP) θα μειωθεί στο 1,98% το 2029, έναντι 2,2% που κατέγραφαν οι αναλυτές του ΔΝΤ πέρυσι.

Οι τελευταίες προβλέψεις του Ταμείου δείχνουν πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα παραμείνει πάνω από το 4% μέχρι το 2029, ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να ξεπεράσει το 115% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προηγουμένως επισημάνει πιθανές συγκρούσεις με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ στην απάντησή της στο σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2024, τονίζοντας ότι οι τρέχουσες προοπτικές ενέχουν κινδύνους αρνητικής προσαρμογής από τους παγκόσμιους οίκους αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων, που επικαιροποιήθηκε από τον οργανισμό νωρίτερα αυτό το μήνα, η Βρετανία - το μερίδιο της οποίας στην παγκόσμια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2029 αναμένεται να αντιπροσωπεύει 2,2% σε βάση PPP - θα κατατάσσεται ως η δέκατη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία προβλέπεται να καταλάβει την ένατη θέση, καθώς το μερίδιό της στην παγκόσμια ανάπτυξη κατά την επόμενη πενταετία θα φτάσει το 2,09%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail