Ο Πούτιν είναι υπερδιπλάσια δημοφιλής από τον Τζο Μπάιντεν σε βασικές χώρες της Μέσης Ανατολής

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σήμερα περισσότερο από δύο φορές πιο δημοφιλής από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε βασικές χώρες της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Al-Monitor/Premise, προσφέροντας μια εικόνα για το πώς το ταλαιπωρημένο εμπορικό σήμα της Αμερικής πλήττεται εν μέσω της οργής για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην καταστροφική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ιδίως στην Αίγυπτο.

Τούτου λεχθέντος, ένα πλήθος παραγόντων θα μπορούσε να επηρεάσει τις απόψεις και τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δίνουν μια περίπλοκη εικόνα της στάσης του κοινού γύρω από τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις τους στους μελλοντικούς πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς τους, καθώς και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τις πολυεθνικές.

Η έρευνα Global Politics Survey, στην οποία συμμετείχαν 2.670 ερωτηθέντες στην Αίγυπτο, το Ιράκ, την Τυνησία και την Τουρκία, διεξήχθη από το Al-Monitor σε συνεργασία με την εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης Premise μεταξύ 4 και 22 Μαρτίου 2024. Στην ερώτηση ποιον παγκόσμιο ηγέτη βλέπουν οι ερωτηθέντες πιο θετικά μεταξύ του Πούτιν, του Μπάιντεν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, μια πλειονότητα 44,4% επέλεξε τον ηγέτη της Ρωσίας, έναντι 21,7% για τον αρχηγό της Αμερικής.

Για το πλαίσιο, μια δημοσκόπηση του Αραβοαμερικανικού Ινστιτούτου τον Οκτώβριο του 2023 διαπίστωσε ότι η υποστήριξη του Μπάιντεν μεταξύ των Αραβοαμερικανών ψηφοφόρων είχε μειωθεί από 59% το 2020 σε μόλις 17%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail