Η ουκρανική αεράμυνα εξαντλήθηκε

Freepen.gr - Άλλη μια μέρα σημαδεύτηκε από καταστροφικά ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές περιοχές στα μετόπισθεν. Τη νύχτα της 19ης Απριλίου, πολυάριθμες εκρήξεις σημειώθηκαν στις νότιες, κεντρικές και ανατολικές περιοχές της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας. Στη μαζική επίθεση συμμετείχαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 οπλισμένα με πυραύλους Kh-22 και Kh-32 καθώς και μαχητικά MiG-31K οπλισμένα με υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal και κύματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών Geran, αναφέρει το southfront.press.

Οι στόχοι της νυχτερινής επίθεσης περιλάμβαναν τους σιδηροδρόμους της Ουκρανίας. Αρκετοί πύραυλοι έπληξαν ουκρανικές υποδομές, οι οποίες εξυπηρετούσαν τη στρατιωτική κυκλοφορία. Τις πρώτες πρωινές ώρες, μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ντνίπρο, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού στις ανατολικές και νότιες περιοχές του μετώπου. Η ουκρανική εταιρεία σιδηροδρόμων επιβεβαίωσε επίσημα τις ζημιές που δεν ήταν δυνατόν να κρυφτούν, αλλά κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό για τις επιθέσεις σε δήθεν πολιτικές υποδομές. Στην πραγματικότητα, διάφορες ανεξάρτητες πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο στόχος ήταν ένα στρατιωτικό κλιμάκιο με εξοπλισμό και στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο καταστράφηκε με επιτυχία.

Την προηγούμενη ημέρα, η ίδια πόλη του Ντνίπρο είχε υποστεί μεγάλες απώλειες ως αποτέλεσμα των ρωσικών χτυπημάτων ακριβείας στο τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Τουλάχιστον δύο ρωσικοί πύραυλοι με πυρομαχικά διασποράς έπληξαν τον χώρο στάθμευσης των στρατιωτικών αεροσκαφών. Τρία MiG-29 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ένας ακόμη πύραυλος κατέστρεψε μια τοπική αποθήκη στρατιωτικού εξοπλισμού. Ένα άλλο ρωσικό πλήγμα κατέστρεψε τον εκτοξευτή ενός ουκρανικού συστήματος αεράμυνας S-300 και προκάλεσε ζημιές στο ραντάρ του στην πόλη. Πλάνα από την επίθεση μοιράστηκαν γρήγορα στο διαδίκτυο επιβεβαιώνοντας τις ζημιές. Τα πλήγματα σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από τις γραμμές του μετώπου συντονίστηκαν από ρωσικά αναγνωριστικά UAV, τα οποία πέρασαν απαρατήρητα από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της ανάπτυξης των δυνατοτήτων πυρός και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ρωσική πλευρά υπέστη επίσης απώλειες κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης στις 19 Απριλίου. Ένα από τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 συνετρίβη στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, το αεροσκάφος επέστρεφε από πολεμική αποστολή, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν υπήρχαν πυρομαχικά στο αεροσκάφος. Η προκαταρκτική αιτία της συντριβής είναι μια τεχνική βλάβη. Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους από το ατύχημα. Ο διοικητής του πληρώματος ανάγκασε με τη βία να εκτιναχθούν τρεις από τους υφισταμένους του, αλλά θυσίασε τη δική του ζωή. Παρέμεινε στο αεροπλάνο μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να το οδηγήσει μακριά από κατοικημένα κτίρια. Χάρη στην πράξη του, δεν υπήρξαν παράπλευρες απώλειες στο έδαφος. Ένα άλλο μέλος του πληρώματος φέρεται να βρέθηκε νεκρό στο έδαφος μετά την εκτίναξη.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησε να κηρύξει άλλη μια ψεύτικη νίκη, υποστηρίζοντας ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε δήθεν από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο- αλλά ούτε οι Ουκρανοί δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματά τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail