Η νεολαία της Γερμανίας στρέφεται προς τα δεξιά: Το AfD γίνεται το Νο. 1 κόμμα για τους Γερμανούς κάτω των 30 ετών

pixabay / soualexandrerocha
Freepen.gr - Η γερμανική νεολαία στρέφεται προς την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εν μέσω ανησυχιών για τη μαζική μετανάστευση, τον πληθωρισμό, την οικονομία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη μελέτη «Η νεολαία στη Γερμανία», η οποία διεξήχθη σε νέους 14 έως 29 ετών.

Τα αποτελέσματα της μεγάλης κλίμακας έρευνας δείχνουν ότι διπλάσιοι νέοι θα ψήφιζαν το AfD σε σχέση με το 2022 και πως το κόμμα είναι πλέον το νούμερο ένα κόμμα στη Γερμανία όσον αφορά την προτίμησή του.

«Το AfD έχει καταφέρει σαφώς να παρουσιαστεί ως κόμμα διαμαρτυρίας για τα φανάρια και ως λύτης προβλημάτων για τις τρέχουσες ανησυχίες», αναφέρεται στη μελέτη.

Η μελέτη σημειώνει επίσης ότι οι πολιτικά συντηρητικές, αντιμεταναστευτικές και ξενοφοβικές δηλώσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ των νέων.

«Μπορούμε να μιλήσουμε για μια σαφή μετατόπιση προς τα δεξιά στο νεαρό πληθυσμό», συνοψίζει ο ερευνητής Hurrelmann.

Η έρευνα δείχνει πως η υπ' αριθμόν ένα ανησυχία των νέων είναι ο πληθωρισμός, με το 65% να το επιβεβαιώνει, ενώ οι πόλεμοι στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, με το 60% των ερωτηθέντων να τους αναφέρει ως ανησυχία.

Η τρίτη ανησυχία ήταν η έλλειψη και η υπερτιμολόγηση των κατοικιών με ποσοστό 54%. Η κλιματική αλλαγή και οι διαιρέσεις στην κοινωνία συγκέντρωσαν το 49%.

Αν και η ανησυχία για την «αύξηση των προσφυγικών ροών» απασχολούσε μόνο το 41% αυτής της ηλικιακής ομάδας, πρόκειται για τεράστια αύξηση σε σχέση με την τελευταία έρευνα, όταν μόνο το 22% το ανέφερε ως ανησυχία.

Οι συντάκτες της μελέτης σημειώνουν πως, αν και οι νέοι της Γερμανίας είναι περισσότερο συνηθισμένοι να ζουν σε διεθνείς και πολυεθνικούς κύκλους από ό,τι οι παλαιότερες γενιές, «ανεξάρτητα από αυτό, φαίνεται να αυξάνεται η ανησυχία πως πάρα πολλοί πρόσφυγες έρχονται στη χώρα και ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους λόγω της έλλειψης χώρου διαβίωσης, του κοινωνικού διαχωρισμού και των οικονομικά επιβαρυμένων κοινωνικών συστημάτων».

* Πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail